top of page

DEVET SRPSKIH BOKS ASOVA U BORBI ZA ZLATO I 200.000 DOLARA

Epicentar svetskog boksa u narednih dve nedelje je Taškent u kome će se za medalje i najjači nagradni fond u istoriji ovog sporta boriti seniori koji stižu sa svih strana meridijana. Šampionat sveta u konkurenciji seniora u Uzbekistanu startovao je sa prvim borbama i trajaće do 14. maja 2023. Boriti gde će se za medalje koje sa sobom nose i novčanu nagradu (zlato 200.000, srebro 100.000, bronza 50.000 dolara) boriti i boks asovi Srbije.

Reprezentacija Srbije na Prvenstvu sveta broji devet boksera u sastavu: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg), Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejv i doktor Miodrag Lazarević,

Voljom žreba Omer Ametović u muva kategoriji (51 kg) prvi meč boksuje protiv predstavnika Zambije Činjemba, Tamir Galanov Tamir u bantam kategoriji (54 kg) prvi izlazak u ring imaće protiv domaćeg predstavnika Uzbekistanca Jaraeva, Aleksej Šendrik u poluvelter kategoriji (63,5 kg) protiv Japanca Akijame, Vahid Abasov u velter kategoriji (67 kg,) u prvom kolu je slobodan i u drugom kolu čeka pobednika meča Palacio (VEN) – Talaibekov (KGZ), Almir Memić u srednjoj kategoriji (75 kg) prvi meč boksuje sa Kirgistancom Damirdin Uulu, Artjom Agejev u poluteškoj kategoriji (80 kg) sa Kameruncom Juniorom, Milosav Savić u kruzer kategoriji (86 kg) sa Rusom Ataevim, Sadam Magomedov u teškoj kategoriji (92 kg) sa Tadžikistancem Boltaevim D, Vladan Babić u superteškoj kategoriji (92+ kg) sa Brazilcom Tekseirom Da Silvom.

Ukupan nagradni fond Svetskog prvenstva za seniore u Taškentu iznosi pet miliona dolara.

Seniorska muška boks selekcija Srbije za učešće na Prvenstvu sveta pripremala se u međunarodnom sparing kampu u Uzbekistanu od 15. aprila, gde su naši bokseri imali sparinge sa nekoliko jakih selekcija koje su se takođe spremale se nastup u Taškentu. Na pripremama u nacionalnom boks centru Uzbekistana boravili su i naši bokseri kojima je u 2023. glavno takmičenje Evropsko prvenstvo do 22 godine (Semiz Aličić, Jovan Nikolić, Stefan Camović), kao i Vladimir Mirončikov koji se sprema za Evropske igre u Poljskoj koje su ujedno i kvalifikacione za Olimpijske igre u Parizu 2024.

“Srpski tim u Taškentu spreman je za borbe, motivisan, hrabar i daće sve od sebe da našoj zemlji donese medalje sa Prvenstva sveta. Pred našim bokserima, kojih imamo ukupno devet, su teški zadaci, veliki broj mečeva mora da se pobedi da bi se izborila medalja. Svako kolo je teško na svoj način, neće biti lakih protivnika, ali isto tako ni protivnicima neće biti lako sa našim bokserima koji su radili puno u proteklom vremenu kako bi u Uzbekistanu sitgli do cilja. Idemo korak po korak, rešeni da se kući vratimo onako kako to radimo u proteklih nekoliko godina, sa odličjima oko vrata. Znamo da su svi naši ljubitelji boksa u Srbiji uz nas, već osećamo tu energiju koja nas prati i koja nam daje vetar u leđa, znamo da svi veruju u nas i sa tim mislima krećemo u bitke šampionata sveta” – rekao je selektor muške boks selekcije Srbije Milan Piperski.
4 views0 comments

Comentários


bottom of page