top of page

БОКСЕРИ СА ЕП ДОНОСЕ ТРИ БРОНЗЕ

Српски бокс наставља са успесима. Доар рад и улагање у све узрасне категорије од стране Боксерског савеза Србије наставља да се исплаћује. Освојене су нове медаље, овај пут на Европском првенству за младе сениоре (У 22) у Поречу. Бронзе су на грудима Алмира Мемића, Омера Аметовића и Александре Рапаић.

После сјајних мечева у четвртфиналу наши репрезентативци у полуфиналу нису успели да победе своје ривале и остваре пласман пласман у борбу за злато. Омер Аметовић је после феноменалне победе на прваком Европе, Мађаром Атилом, повредио руку. Ипак није желео да преда меч, борио се против много вишег леворуког Касале из Грузије и изгубио на поене. Сашка Рапаић је добро почела меч против Пољакиње, али искуснија ривалка била је боља одлукама судија у све три рунде.

Мемић је у последњем мечу имао велику подршку са трибина, како од наших тако и од тренера и такмичара из Словеније и Хрватске. Био је убедљив наш момак из Пријепоља у првој рунди. У другој превише хтео, пуно је промашивао ривала Мофида и судије су другу рунду дале предност Бугарину, што је изазвало звиждуке је са трибина. Трећу рунду Мемић није био убедљив као у квалификацијама и четвртфиналу.

Мемић, Аметовић и Рапајићка имаће два дана одмора а 23 марта их очекује церемонија доделе медаља. Селектор Милан Пиперски истекао је да да је врло задовољан укупним издањем наших такмичара, који су просечно две године млађи од својих ривала. Аметовић има само 19 година, Мемић 20 а Александра 21.

- Имао сам велику жељу да победим али некад не одлучујеш само ти. Сада после преспаване ноћи кад погледам све моје мечеве у Поречу могу рећи да сам задовољан заиста. Победио сам Украјинца и Пољака уз пораз од Бугарина. Остаје жал јер сам у последњем мечу пуно срљао и брзао у другој рунди. Сигуран сам да сам само мало паметније ушао у ту рунду да би и њу победио а самим тим пласирао се у финале - истакао је Мемић.


Омер Аметовић каже да је љут на себе јер зна да може боље.

- Нисам био онај ратоборни у рингу какав ме знате сви. Болела ме је рука а имао сам и хематом на глави од меча четвртфинала. Ривал је био расположенији а ја сам тек у трећој рунди кренуо боље али било је касно за преокрет. Једва чекам и ту бронзу на грудима. Настављам даље јако, све је лакше када имате помоћ Боксерског савеза Србије и државе и сјајне услове сваког месеца за врхунски рад - поручио је Аметовић.


Идемо даље српски бокс нестаје као брза локомотива. Већ од 29. марта до 2. априла на реду је традиционални Београдски победник Меморијал Бранко Пешић, где ћемо имати 17 сениорских репрезентација у борби за медаље.



76 views0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page