top of page

7 СРПСКИХ ДАМА У БОРБИ ЗА ЗЛАТО 59. БЕОГРАДСКОГ ПОБЕДНИКА

Дан шале, 1. април 2022, али за српске и светске боксерке то не важи, са њима нема шале. Иако је дан смеха и разоноде, пошалица, бокс репрезентативке Србије, наших „седам величанствених“ спремно је за финално вече у Хали спортова „Ранко Жеравица“ у оквиру 59. „Београдског победника – меморијала Бранко Пешић“.

На великој бокс сцени „Београдског победника“ гледаћемо и легенде бокса, освајачице бројних европских, светских и олимпијских медаља у женској конкуренцији. Међу њима свакако једно од највећих имена је и актуелна вицешампионка света и сребрна са ОИ у Токију, представница Турске Бусе Наз Чакироглу, затим светска шампионка из 2014. Бугарска Станимира Петрова, као и Мароканка Кхадија Ел Марди бронзана са светског шампионата 2019. године.

Престижни београдски боксерки турнир светског ранга, једна је од последњих јаких провера за даме уочи долазећег Светско првенства за жене у олимпијском боксу који је на приограму у мају 2022. у Истанбулу.

У директном ТВ преносу на ТВ Арена Фигхт од 19 часова, уз бесплатан улаз за све љубитеље племените вештине, за нова злата нашој земљи у рингу бориће се неустрашиве Српкиње.

Прва ће у ринг изаћи и бранити боје наше земље Снежана Шиљковић у категорији од 45 до 48 кг против Мароканке Јасмине Моутаки. Следи борба најбоље боксерке Србије Нине Радовановић, која је 2021. представљала Србију на Олимпијским играма у Токију и била на корак од медаље. У категорији до 50 кг Радовановићева ће се у „Жеравици“ борити против Велшанке Хелен Џонс. Српској репрезентативки Јелени Зекић у категорији до 57 кг супротставиће се Бугарка Светлана Станева, сјајну борбу очекујемо од наше Наталија Шадрине (до 60 кг) против Литванке Ане Старовоитове. У катеогрији до 63 кг наша Јелена Јанићијевић одмериће снаге са представницом Хрватске Саром Берам, док ће у судару велтерашица (до 66 кг) наша Милена Матовић злато ковати против Велшанке Роуз Еклес. Седма и уједно последња репрезентативка Србије која ће ући у ринг Хале „Ранко Жеравица“ у финалној вечери 59. Београдског победника биће Александра Рапајић која је на недавно завршеном европском шампионату за млађе сениорке Србији освојила бронзу. У борби за злато меморијала „Бранко Пешић“ Рапајићева ће рукавице укрстити са Бугарком Мелис Јонузовом.

Боксерски савез Србије позива све поклонике бокса да дођу и уживају у спектаклу које ће нам приуштити српске и светске даме бокса, којима ће победе значити и још један важан искорак ка пласману на Светско првенство 2022. у Турској.

Мушка финала 59. Београдског победника заказана су за 2. април 2022. са почетком од 19 часова.



17 views0 comments
bottom of page