top of page

65. "ЗЛАТНА РУКАВИЦА" У НОВОМ ПАЗАРУ

Updated: Nov 30, 2022

Посластица се увек сервира за крај! Финиш такмичарске боксерске сезоне 2022. доноси нам турнир на који је Србија поносна, турнир чије име деценијама оџвања светом, који је синоним престижа и где наслов шампиона има планетарну тежину. „Златна рукавица“ у њеном 65. издању биће одржана у Новом Пазару од 30. новембра до 4. децембра када следи велико финале и борбе за угледни шампионски трофеј уз директан ТВ пренос на ТВ Арена Фигхт. Град домаћин и покровитељ овог историјског турнира, Нови Пазар, познат по гостопримству и људима који широко раширених руку дочекају сваког путника намерника, спреман је да по први пут у историји угости актере племените вештине из свих делова света. Преко 15 земаља и 60 такмичара бориће се у дворани Пендик, а боксерку селекцију Србије чиниће најјаача имена коју наш тим поседује, прекаљене асове који су до сада исковали бројне медаље, од Светске, европских до престижних међународних.


Српску нацију на 65. “Златној рукавици” предводи капитен, супертешкаш Владан Бабић, а очи домаће публике биће упрте у бокс асове Алмира Мемића и Џејлана Тоскића. Селекција Србије спремна је да још једном у медаљама обојеној сезони покаже сву своју храброст и срчаност и да годину заврше на најлепши могући начин, медаљама око врата. Пред трофеја “Златна рукавица” биће додељен и пехар за најбољег техничара који ће носити назив по преминулом, чувеном новопазарском и југословенском тренеру Бесиму Ејуповићу – Беску.


“Град Нови Пазар је почаствован што је центар бокса не само у Србији већ у целом региону, што ће окупити најбоље боксере и што се сам боксерки клуб “Нови Пазар” вратио у врх боксерских клубова бивше Југославије. Кренуо је Нови Пазар последњих година стазом боксерских успеха. Дошло је до пуне афирмације племените вештине, захваљујући многим елементима и новом тиму на челу Боксерског савеза Србије. Нови Пазар је створио изванредне услове за тренинг боксера, заокружио причу појачањима у управи клуба. Све су се коцке поклопиле, ушли смо и у регионалну лигу а зна се да шампионе и добре резултате град традиционално подржава. Препознати смо на мапи као град бокса и спорта уопште”, рекао је градоначелник Нихат Бишевац.


Представницима из овог града припада место у боксерској елити бивше Југославије.


“Боксерки савез Србије одлучио је да организацију 65. “Златне рукавице” повери Новом Пазару јер је то боксерски град, где имамо велику подршку Града и председника Републике Србије Александра Вучића за организацију овог престижног турнира. Биће то велики спектакл уз директан ТВ пренос на ТВ Арена Фигхт и Србија ће поново показати да је један од најбољих организатора боксерских турнира. Искрено се надам да ће у будућности неко од боксера из Новог Пазара који су већ доказали своју вредност, мотивацију, храброст и срце у рингу за Србију освојити европску и светаку медаљу, па и учествовати на олимпијским играма” – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.


Амбиције српских бокс репрезентативаца на 65. “Златној рукавици” су велике.


“Велика ми је част и задовољство што ћу у Новом Пазару представљати Србију. Даћу све од себе да освојим златну медаљу” – рекао је репрезентативац Србије Џејлан Тоскић.


Исте аспирације има и репрезентативац Србије Алмир Мемић.


“Мој циљ је освајање “Златне рукавице”, да се упишем у историју овог међународног турнира са огромном традицијом, нашег турнира који је понос нашег бокса и да на мене буду поносни и новопазарци и цела Србија” – закључио је Мемић.




114 views0 comments
bottom of page