top of page

SRPSKI BOKS ASOVI U NOVOM PAZARU ZA NASLOV ŠAMPIONA SRBIJE

Sportska dvorana Doguš u Novom Pazaru biće poprište borbi boks asova Srbije kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Od 12. do 16. decembra oko 200 takmičara iz cele Srbije boriće se za naslov šampiona države u pojedinačnoj konkurenciji u omladinskim i seniorskim kategorijama.

Početak borbi u dvorani Doguš zakazan je za sredu, 13. decembra u 16:00 sati, a finalni mečevi održaće su u subotu od 18:00 sati uz direktan TV prenos na TV Arena Fight.

Organizatori ove manifestacije su Bokserski savez Srbije, Grad Novi Pazar, BK Novi Pazar, Sportski savez i Ustanova za sport Novi Pazar.

Sjajni bokseri, od kojih večina sa velikim reprezentatvnim iskustvom na međunarodnim takmičenjima, ali i evropskim i svetskim šampionatima i medaljama, govori u kvalitetu boksa koji će Pojedničano prvenstvo Srbije doneti u Novom Pazaru.

Grad boksa, grad velikih šampiona plemenite veštine, aktuelnih klupskih prvaka regiona ugostiće krem srpskog boksa.

 “U finišu takmičarske 2023. očekuje nas pravi praznik boksa u Novom Pazaru, gradu koji je poznat po sjajnoj školi boksa koja je iznedrila velike šampione i po velikoj ljubavi prema plemenitoj veštini koja vlada u ovom gradu. Kvalitet bokserki i boksera koji će se naći u ringu u dvorani Doguš garancija su vrhunskih mečeva koje ćemo imati priliku da gledamo i punim srcem uživamo u činjenici da je srpski boks kako na međunarodnoj sceni tako i lokalno jak, da iz dana u dan rastemo i ponovo postajemo sila koja smo nekada bili, da nas respektuju i da nas se boje protivnici. Da bi bio konkurentan širom meridijana moraš se neprestano razvijati i graditi širom svoje zemlje, moraš imati jake temelje za budućnost kako bi ona bila blistava i popločana medaljama, a upravo je to naš recept i na tome radimo svom snagom i sa puno ljubavi prema boksu” – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Srpski bokseri uvek imaju jedan cilj, a to je osvajanje medalja na svim takmičenjima na kojima učesvuju.

“Postati svetski šampion u boksu je izuzetno teško i to zahteva kombinaciju talenta, napornog rada, posvećenosti i mogućnosti. Takmičari obično moraju da napreduju kroz rangove, pobeđujući u brojnim borbama protiv sve veštijih protivnika, pre nego što zasluže šansu za svetsku titulu. Osvajanje svetske titule takođe uključuje pobedu nad aktuelnim šampionom ili najbolje rangiranim kandidatom u diviziji, što je izazovan podvig. Zato je jako važno graditi se kroz domaća takmičenja, posebno kroz prvenstvo države i kroz njih trasirati put ka visinama na međunarodnoj sceni” – zaključio je Borovčanin.33 views0 comments

Comentarios


bottom of page