top of page

SOMBORCIMA ŠAMPIONSKI TROFEJ BOKSERSKE LIGE SRBIJE 2023.

Prekaljeni borci, neustrašivi Somborci! Memorijal “Vlastimir Laci Stanišić” u Prokuplju, plej of Bokserske lige Srbije 2023. iznedrio je nove šampione naše zemlje. Motivisani, hrabri, kvalitetni bokseri prodefilovali su finalnim takmičenjem u gradu na reci Toplici, a pehar namenjen najboljima u Srbiji odneli su bokseri iz bokserskog kluba “Sombor” koji su pokazali u ringu svu raskoš plemenite veštine, ljubav i strast za pobedom, kao i jednistvo u borbi za zajednički cilj i rezultat po koji su došli, a to je zlato i naslov najboljih u državi. U proteklih osam meseci kroz Boksersku ligu Srbije takmičilo se preko 90 klubova i kroz preko 430 mečeva stiglo se do šampionskog podijuma koji je zasluženo otišao na adresu Somboraca.

U finalu Bokserska liga Srbije 2023. koje je održano u Prokuplju 17. i 18. juna 2023. pod nazivom memorijal “Vlastimir Laci Stanišić” koji nosi ime po čuvenom treneru iz grada na reci Toplici takmičili su se najbolji bokseri i bokserke naše zemlje od pionira do seniora. Za naslov šampiona u muškoj konkurenciji borilo se osam prvoplasiranih ekipa u svim uzrastima i četiri najbolje ekipe kod žena, a finalne susrete u direktnom TV prenosu ljubitelji boksa mogli su ispratiti i putem malih ekrana na TV Arena Fight.

Finalni okršaji bili su podržani punom halom i sjajnom podrškom publike koje je dokazala da je Prokuplje grad sa velikom boks tradicijom i u kome su ponikli i stasali bokseri svetske klase što potvrđuju i njihove biografije i vrhunski rezultati, osvajanje olimpijskih i međunarodnih medalja i priznanja.

U muškoj konkurenciji plej ofa boskovale su ekipe Crvene zvezde i Partizana iz Beograda, niški Naissus, Vojvodina iz Novog Sada, Sombor, Banat, boks klub iz Novog Pazara i domaćina BK “Topličanin” i najbolje četiri ženske ekipe iz Srbije: Vitez iz Niša, Sombor, Crvena zvezda i Voždovac. Pehar namenjen najboljem ženskom klubu u državi osvojile su bokserke BK “Crvena zvezda”.

Za najbolji klub u konkurenciji kadeta proglašen je BK Naissus iz Niša. Bokserski klub “Sombor” osvojio je trofeje u konkurencijama juniora, omladinaca i seniora, za najbolju mušku ekipu i za najbolji tim u Srbiji. Pehare su šampionima uručili proslavljeni ex-Yu asovi ringa Fazlija Šaćirović i Bratislav Ristić.

Rezultati finala, 18. jun 2023. (Prokuplje) Bokserska liga Srbije:

3 X 1 MIN. PIONIRI 49 kg Kurteši Salko-Topličanin - Popović Uroš-Voždovac, 3 X 1,5 MIN. KADETI 54 kg Lazić Lazar-Naisus - Stojanović Mladen-Naisus 0:5, FINALA 3 X 1,5 MIN. KADETI 40kg Racić Andrej-Banat - Savić Mihajlo-Voždovac 1:4, 46 kg Perge Matej-Vojvodina - Stojnev Luka 0:5, 42 kg Popović Pavle-Sombor - Nikolić Jovan-Banat 5:0, 57 kg Došen Stefan-Sombor - Minković Sergej-Naisus 0:5, 3 X 2 MIN. JUNIORI 52 kg Marković Đorđe-Naisus - Bogatinovski Nikola-Sombor 0:5, 54 kg Kamešničanin-Sombor - Šćepanović Danilo-Naisus 5:0, 60 kg Ristić Mihajlo-Sombor - Memetović Safet-Naisus pobeda Memetovića, 75 kg Rašović Strahinja-Banat - Vuković Milan-Sombor pobeda Rašovića, 3 X 2 MIN. JUNIORKE 54 kg Lukić Marija-Sombor - Kovčić Anđelija-Voždovac 1:4, 3 X 3 MIN. OMLADINCI 51 kg Severdžan Gaši-Sombor - Marinković Miloš-Naisus 0:5, 3 X 3 MIN. SENIORI 63,5 kg Sejdi Nazif-Sombor - Gligić Radovan-Voždovac 5:0, 67 kg Čingelić Uroš-Sombor - Lazarević Nikola-Naisus pobeda Čingelića, 71 kg Biset Antonijo-Sombor - Obrenović Andrija-Naisus 5:0, 75 kg Gubaš Vladimir-Sombor - Savić Miljan-Voždovac 0:5.
7 views0 comments

コメント


bottom of page