top of page

SARA ĆIRKOVIĆ IZBORILA VIZU ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

Srbija i srpski boks dobili su treću normu i učesnika na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Srpskom boks timu na najvećoj smotri svih sporista sveta, uz Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova koji su norme izborili 2023. na Evropskim igrama u Poljskoj, od danas se priključila i fantastična Sara Ćirković.

Najveća mlada zvezda srpskog boksa, 19-godišnja Ćirkovićeva do plasmana na OI 2024. stigla je kroz kvalifikacioni turnir koje je održan u italijanskom mestu Bursto Arcisi gde je nanizala tri pobede. Aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji mlađih seniorki, gracija srpskog boksa Sara Ćirković, koja je prošle godine bila juniorski evropski i svetski šampion pokazala je još jednom da je svetska klasa, sadašnjost i budućnost svetskog boksa. Na tom putu do olimpijske norme i odlazak u „grad svetslosti“ u kategoriji do 54 kg pod razornim udarcima Sare pale su reprezentativka Francuske Roman Mulai, Karim Šukure iz Nigerije, na kraju i Skarlet Delgado iz Kanade.

Na kvalifikacionom turniru u Italiji na korak od olimpijskih normi za selekciju Srbije bili su i Dušan Veletić, Sadam Magomedov i Aleksej Šendrik koji su zaustavljeni u finalu kvalifikacija.

U teškoj kategoriji do 92 kg Magomedova je pobedio bivši svetski prvak Emanuel Plea Rejes, Kubanac koji boksuje za Španiju. Superteškaš Dušan Veletić na poslednjoj prepreci izgubio je od Kamerunca koji se bori pod zastavom Nemačke – Nelvi Tijafaka, prvak Evrope iz 2022, dok je u kategoriji do 63,5 kg Aleksej Šendrik zaustavljen od aktuelnog šampiona sveta Ruslana Abdulajeva iz Uzbekistana.

Novu i poslednju priliku za plasman na Olimpijske igre 2024. naši bokseri imaće na kvalifikacinom turniru na Tajlandu (Bangkok) koji je na programu od 23. maja do 3. juna 2024.5 views0 comments

Comments


bottom of page