top of page

JUNIORSKA SELEKCIJA SRBIJE OTPUTOVALA NA ŠAMPIONAT EVROPE

Srpski juniori spremni za osvajanje trona Starog kontinenta. EUBC juniorsko Evropsko prvenstvo u boksu na programu je od 19. do 31. jula u gradu Ploeštiju smeštenom pored prestonice Rumunije. Za takmičenje je prijavljeno preko četiri stotine boksera mlađih uzrasta i devojčica iz trideset dve zemlje, što je najveći broj u poslednjih pet godina. Pravo učešća imaju bokseri rođeni 2007. i 2008. godine, a ovo će biti 27. Evropsko prvenstvo u ovoj starosnoj grupi, s tim da je prvo održano u gradu Aosta u Italiji 1996. godine, a poslednje u Montesilvanu u Italiji prošle godine koje je okupilo je 353 boksera, 119 devojčica i 234 dečaka.

Tim Srbije na juniorskom šampionatu Evrope 2023. u Ploeštiju čine: bokseri - Filip Stanojević (kategorija do 46 kg), Nikola Maksimović (48 kg), Nikola Bogatinoski (52 kg), Admir Kamensničanin (54 kg), Ognjen Antić (57 kg), Vasilije Đurđević (60 kg), Marko Jojić (63 kg), Pavle Bešević (66 kg), Strahinja Rašović (70 kg), Gabriel Makić (preko 80 kg) i bokserka Nikolina Džida, prevođeni selektorom Branislavom Jovičićem.

“Prvi mečevi u Ploeštiju kreću već od 20. jula. Dobro smo se spremili za Evropsko prvenstvo koje je uvek takmičenje od najvećeg značaja za svakog juniora. Naši reprezentativci su maksimalno motivisani i sigurno je da će u svakom meču ići na trijumf. Nadamo se i verujemo da ćemo se iz Rumunije vratiti okićeni medaljama” – rekao je selektor srpskih boks juniora Branislav Jovičić.
7 views0 comments

Comments


bottom of page