top of page

ЈЕЛЕНА ЈАНИЋИЈЕВИЋ НОВА WBO ШАМПИОНКА ЕВРОПЕ У ПОЛУВЕЛТЕР КАТЕГОРИЈИ

Српска бокс хероина – Јелена Јанићијевић! Пиједестал намењен WБО професионалној шампионки Европе у полувелтер категорији (до 63 кг) сада је у власништву Јанићијевићеве која је на Златибору извојевала велику битку против шампионке Немачке Саре Веидман у мечу који је трајао 10 рунди. Судијска одлука је била једногласна у корис српске репрезентативке.


У препуној хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор 7. боксера планете, наша Јелена је диктирала темпо, константно задавала јаке серије удараца противници, из рунде у рунду везла победничку нит која је на крају довела до тријумфа над изуетно расположеном и незгодном представницом Немачке која заузима 15. место на светској листи. Победом на српској планинској лепотици, у првом профи мечу пред домаћом публиком Јанићијевићева је поред шампионског појаса Старог континета дошла и до пласмана на званичну ранг листу изазивача шампионке света у профи боксу Иркиње Кети Тејлор.


Репрезентативка Србије у олимпијском боксу, бронзана са европског шасмпионата 2022, прва боксерка наше земље која је исковала медаљу са првенства Старог континента, доцтор наука, 38 – годишња Јелена Јанићијевић показала је и доказала да је све могуће када се увежу велика љубав, рад, енергија, мотивација и циљ, да препреке нема, да се врата великих позорница увек могу отворити и показати да сте најбољи!


Спектакл од пет профи мечева, у организацији Балкан Боxинга, Боксерског савеза Србије, уз покровитељство Туристичке организације Златибор, Општине Чајетина и Министарства спорта преношен је у директном ТВ преносу на ТВ Арена Фигхт за цео регион. У уводним борбама Златиборске бокс вечери боксовали су финалисти Златне рукавице 2022, али овај пут у професионалном боксу. Ремизирали су Антонио Бисет (Куба) и Игор Рогић у полувелтер категорији, Алекса Марковић је нокаутом савладао Јосифа Бијелића у лакотешкој,


Владимир Губаш је победио Ненада Јовановића у полусредњој, као и


Александра Рапајић у полусредњој Николину Гајић.


У забавном програму у спортској хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор публика је уживала у сјајном наступу Теодоре Џехверовић.
9 views0 comments

Comments


bottom of page