top of page

ЈАНИЋИЈЕВИЋ И VEIDMAN НАЈАВИЛЕ БЕСКОМПРОМИСНУ БОРБУ НА ЗЛАТИБОРУ

До последњег гонга, сваки атом снаге уложиће у тријумф. Једногласно, кратко и јасно након званичног мерења боксерки и боксера профи бокс спектакла који нас очекује 5. јануара 2023. у хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор са почетком од 18 часова најавиле су бескомпромисну борбу репрезентативка Србије у олимпијском боксу Јелена Јанићијевић и шампионка Немачке Сара Веидман.


Главни меч вечери за новог женског шампиона Европе у полувелтер категорији до 63 кг боксоваће Јанићијевићева која је протекле такмичарске године исковала Србији прву медаљу у историји када су у питању европски односно светски шампионати у женском олимпијском боксу. До сада је боксовала седам профи сусрета, све у иностранству, актуелна је шампионка Старог континента (ЕБУ европска титула) и тренутно је четврта на свету.


У првом профи бокс мечу пред домаћом публиком Јелену очекују судар са шампионком Немачке Саром Веидман, а шампионски појас освојен на српској планинској лепотици донеће и улазак на званичну ранг листу изазивача шампионке света у профи боксу Иркиње Кети Тејлор.


Званично мерење боксерки и боксера за овај бокс спектакл одржано је у среду 04. јануара 2023. са почетком од 12:00 часова у лобију хотела “Златибор”.


У уводним борбама Златиборске бокс вечери 5. јануара 2023. боксовће финалисти Златне рукавице 2022, али овај пут у професионалном боксу:


Антонио Бисет (Куба) вс Игор Рогић - полувелтер


Алекса Марковић вс Јосиф Бијелић - лакотешка


Ненад Јовановић вс Владимир Губаш - полусредња


Николина Гајић вс Александра Рапајић - полусредња


Спектакл од пет профи мечева, у организацији Балкан Боxинга, Боксерског савеза Србије, уз покровитељство Туристичке организације Златибор, Општине Чајетина и Министарства спорта биће преношен у директном ТВ преносу на ТВ Арена Фигхт за цео регион. У забавном програму у спортској хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор наступиће Теодора Џехверовић.




0 views0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page