top of page

Чеченски лидер Кадиров подржао боксерску сарадњу и послао поздраве председнику Србије

Бокс уједињује, племенита вештина позива на витештво, гради карактер, учи поштовању, толеранцији и храбрости. Једноставно, бокс ствара патриоте. Делегација српског бокса на челу са председником БСС Ненадом Боровчанином у пратњи Жељка Мрдаковића потпредседника Војвођанског и Недељка Мандића председника Шумадијског региона бокса била је гост лидера Чеченске Републике Рамзана Ахматовича Кадирова која се налази у саставу Руске Федерације.

Лидер Чечена био је домаћин у преговорима око сарадње српског и чеченског бокса и подржао је договор о сарадњи, издвојио је време да се упозна са радом и организацијом и истакао да подржава сваки вид заједничког деловања. Српска делегација наишла је на велико и братско гостопримство од стране домаћина и њиховог првог човека државе.

“Кадиров се веома обрадовао сарадњи између боксерских снага Србије и Чеченије. Неколико њихових боксера и два тренера доћи ће са репрезентацијом Русије на припреме за Београдски победник 2022, где ће тренирати заједно са нашим боксерима, а њихови тренери одржаће велики семинар школе бокса за наше тренере. Истакао је да лично жели да буде покровитељ наредних припрема репрезентација Србије и Русије у граду Грозном” – објашњава први човек српског бокса Ненад Боровчанин.

Током посете српских бокс званичника Грозном председник Кадиров је изразио спремност и жељу за унапређење сарадње у наредном периоду и захвалио се председнику Републике Србије Александру Вучићу на политици слоге и мира међу људима, без обзира на вероисповест и позвао све припаднике муслиманске вероисповести у Србији да подрже такву политику и да заједно са Вучићем јачају Србију.

“Први човек Чечена пренео је топле поздраве нашем председнику и изјавио да је његов чеченски народ стопроцентно уз Србију, као што је и цела Русија са председником Владимиром Путином уз Србију и њеног председника Вучића. Истакао је да намерава даље да развија односе између Србије и субјекта Русије-Чеченије, а све у корист Србије и њихове отаџбине Русије” – истакао је Боровчанин .

Чеченија у својим редовима има једног од тренутно најбољих планетарних боксера који је изникао и стасао из њихове школе бокса, а реч је о светском шампиону Артуру Бетербијеву. Српска бокс делегација посетила је и боксерски центар АХМАТ у Грозном, као и турнир за млађе узрасте где су склопили договоре о заједничким камповима боксерских клубова обе републике.

<ol><li><a href='https://bokserskisavez.rs/wp-content/uploads/2022/01/My-Movie-1.mp4'>Чеченски лидер Кадиров подржао боксерску сарадњу са Србијом</a></li></ol>


13 views0 comments

Comments


bottom of page