top of page

Четири медаље српских бокс омладинаца у Софији

Главни град Бугарске угостио је младе боксере Старог континента у оквиру петог Меморијала Емил Јечева. Учешће на овом престижном такмичењу за омладинце узеле су и младе снаге српског бокса који су се кући вратили окићени медаљама. Нова одличја за Србију у Софији исковали су Алмир Мемић (злато), Омер Аметовић (сребро) и бронзе Семиз Аличић и Александар Шерифовић, под вођством тренера Ненада Васиљевића и Мире Митровића.

“Овај турнир годинама спада у најјаче када је у питању омладинска европска конкуренција. Презадовољан сам учинком, иако наравно увек може боље. Можда је за нијансу убедљивији требало да буде Пиња Аличић, али све је то бокс. Верујемо у Аличића и не улазак у финале у Софији може му бити само подстрек да експлодира на Европском омладинском првенству у Пољској. Освојили смо четири медаље и момци су у јакој конкуренцији показали да су припреме које смо одрадили у Србији биле одличне. Следи мало одмора за момке, па их чекају мечеви у Супер лиги Србије. Након тога следе припреме за Европско првенство, које почиње 10. априла 2021. у Пољској” – истакао је Васиљевић.

Жири је по традицији прогласио и прва три боксера турнира, један од њих је и наш Мемић.

“Био је сјајан. Мемић је и у полуфиналу и када је било најпотребније у финалу показао сав свој раскошан таленат. Имао је сјајне ударце и судије се у оба меча нису двоумиле. Само да нас слуша и да одржава форму и идемо у Пољску са великим очекивањима” – поручио је Васиљевић.


1 view0 comments

Comments


bottom of page