top of page

Час из хуманости – боксери Србије у акцији „млади за старе“

Боксери Србије одлучили су слободно време које је изазвала пауза у такмичењима и тренинзима услед епидемије корона вируса који је паралисао целу планету, искористе у сврху хуманости.

Више него икада разумевање, емпатија, солидарност потребно је да укључе своје турбине у нашем друштву како би се победио непријатељ који је почео да узима данак.

Најугроженија су стара лица, људи којима дугујемо наше животе, људе који су стајали иза нас цео наш живот и заједно са нама градили сваки његов откуцај.

Цивилизација је нападнута од непријатеља који нас вреба на сваком кораку, непријатеља којег не видимо, који свакодневно коси и сече све пред собом односећи људске животе.

Није време самопромоције, није време за песимизам, није време за кукавичлук, није време за патетисање на друштвеним мрежама, за размаженост и саможивост. Дошло је време хероја који не презају ни од чега како би стигли до циља, а овај пут то је спас људских живота, наших суграђана и најмилијих.

Боксерски савез Србије придружио се акцији Владе Републике Србије и Председника Републике у тешким тренуцима за нашу земљу, за време Ванредног стања и борби против ширења вируса Цовид-19, кроз позив и апел свим клубовима да позову своје такмичаре, чланове, рекреативце да се јаве Црвеном крсту у њиховим градовима и учествују у акцији ,“Млади за старе“(#младизастаре), како би сто висе угрожених људи остало код куће (#останикодкуце).

Одмах је забележен велики одзив бораца племените вештине из магичног четвероугла, који ће наставити са хуманитарним активностима све до завршетка стања у коме се налази држава и читавно друштво, до краја ванредног стања.

„Неопходно је ангажовање свих нас који могу дати свој лични допринос у овом тешком тренутку за наше градове и нашу земљу. Србија је земља спорта и надамо се великом одзиву волонтера који ће помоћи нашој земљи у борби против овог невидљивог непријатеља“, истакао је тренер БК Сомбор Стојан Кнежевић који се међу првима, заједно са својим боксерима, укључио у ову акцију.


2 views0 comments

Comments


bottom of page