top of page

Црвена звезда, Партизан и Раднички основали нови Бокс савез у Београду

Подршка вечитих реформама у боксу коју спроводи Ненад Боровцанин!

Црвена Звезда, Партизан и Раднички перјанице српског бокса, формирали су Београдски боксерски савез, где су им се придружили активни боксерски клубови са територије града Београда. Савез је регистрован у АПР и о томе су обавештени Градско секретаријат за спорт и омладину и Спортски савез Београда. Очигледно је да нису више могли да трпе да регион главног града у боксу буде међу најгорима у Србији, али ни да дозволе да подршку коју град Београд пружа боксерском спорту, неко са рекреативним клубовима злоупотребљва у личне сврхе. На оснивачкој Скупштини, боксерски клубови из Београда изабрали су руководство, органе и испунили све услове да их Боксерски савез Србије прихвати у чланство, што је и учињено. На основу Статута БСС нови Београдски боксерски савез признат је као репрезентативни савез, а досадашњи БСБ је избрисан из чланства и више није у систему бокса Републике Србије.


– Готово је невероватно да је Боксерски савез Београда заиста пао на ниске гране. Савез од недавно као председник води Јован Ракоњац, човек који је једно време био генерални секретар Боксерског савеза Србије, што је погубно за даљи развој олимпијског бокса. Па тај човек је у то време увео чланарине за све клубове, и само ко је тада плаћао савезу могао је да наступа на такмичењима. Уз то наши боксери који су у то време наступали на Светским и Европским првенствима нису забележили ни једну једину победу. То је преседан и заиста је смешно да сада такав човек хоће да води бокс у Београду. Напоменућу још да су тада упропашћени врхунски боксери, који нису звани у репрезентацију, а који су били невероватно талентовани и спреми за велика дела. Бане Станковић је тада био други на АИБА листи, али није био погодан. Такође су тотално уништили и Дреновка, Љубу Марјановића, Милоша Балтића, Николу Јовановића, Милутина Станковића и Вању Баћића. Многи од њих су зато напустили олимпијски бокс – истакао је председник Црвене звезде, Зоран Манојловић. – И зато је једини корак био да ми највећи клубови напустимо савез и кроз нови кренемо у развој млађих категорија а сениоре јачамо кроз јаку Супер и Регионалну лигу, као у репрезентативне мечеве – истакао је председник БК Црвена звезда, Зоран Манојловић.

Подршка стиже и од званичног првака државе Радничког, који прави пројекат бесплатних школа бокса и развоја младих категорија. – Све ово смо подржали у циљу развитка бокса у Београду и Србији. Ненад Боровчанин ради добар посао, што се и види по активностима које се одвијају на нашим просторима, а и шире! Драго нам је што је све ове активности подржао и велики љубитељ бокса председник Србије Александар Вучић, што гарантује успех започетих пројеката – поручио је генерални секретар клуба Драган Полексић.


3 views0 comments

Comments


bottom of page