top of page

ХИМНА СРБИЈЕ ЧУЛА СЕ ПОСЛЕ САРИНОГ ЗЛАТА
Млада репрезентативка Србије, Сара Ћирковић, чланица клуба Обилић, освојила је златну медаљу на великом међународном турниру у румунском Брашову.

У квалификацијама је победила домаћу такмичарку, Румунку Бадеску Михаелу. У полуфиналном мечу Францускињу Мезраг Мелину. У финалу Сара је била боља од Шпањолке Иратџе Валс.

На овом престижном турниру учешће су узеле 22 земље са четири континента, а овај турнир је један у низу припремних турнира за Европско првенство.

- Јако нам је значајно да Сара показује одличну форму, фокусираност на циљ који је пред нама, и да у припремним турнирима које смо одабрали боксује на врхунском нивоу. Турнир који је одржан у Брашову је заиста јак и на њега су дошле велике боксерске силе а пре тог турнира смо такође у Србији боксовали "Куп нација", турнир који се сврстава у најјаче турнире за жене у Европи. Значајно је то што је Сара од почетка године до сад победила пет међународних мечева. И то репрезентативке Грчке, Русије, Румуније, Француске и Шпаније, а све ове земље су боксерске силе.

Пред нама је "Јадрански бисер" турнир на који долази репрезентација Кубе, Индије, Узбекистана, Казахстана, Русије, тако да нема потребе да говорим о каквом турниру је реч. То ће бити уједно и последњи тест пред Европско Првенство које се одржава од од десетог априла у Софији - истакао је тренер Мирко Ждрало.

109 views0 comments

댓글


bottom of page