top of page

Три од три за Србију у Арени

Доминантна Србија првог дана такмичења наше репрезентације на Светском првенству у омладинском боксу за мушкарце 2021. које се одржава под сводовоима београдске Арене.

Прву победу Србије на овом такмичењу извојевао је Павел Фјодоров савладавши резултатом 5:0 репрезентативца Немачке Давида Геворкијана.

Другу победу Србији донео је млади српски ас Алмир Мемић у средњој категорији (75кг) против Енглеза Левиса Ричардсона резултатом 4:1.

“Меч је био веома тежак. Боксовао сам против Енглеза који је учествовао на Олимпијским играма у Токију и јако сам задовољан и срећан што сам победио, Захваљујем се публици која је дошла да ме подржи и својим тренерима који су ми цео меч давали подршу и говорили шта треба да радим. Следећи меч боксујем против веома доброг Енглеза, већ смо једном имали међусобни дуел који сам изгубио, али сад сам много спремнији, боксујем пред домаћом публиком и надам се победи “ – рекао је Мемић.

Мемићу који је познат по надимку Мали Тајсон следи сусрет са Немцом Кевином Шуманом 30. октобра. Четири победе доносе му сигурну, бронзану медаљу. Златни дечко српског бокса нам стиже из Пријепоља. Србији је донео злато са међународног турнира у Софији марта 2021. у катеогији 75 килограма. Бронзу за Србију освојио је на Европском шампионату за омладинце новембра 2020. Златом се окитио и на омладинској “Златној рукавици” 2021. која је одржана у Раковици.

Трећи представник Србије другог дана такмичења на СП у Београду биће Садам Магомедов у тешкој категорији (92кг) славио је против представника Турске Емира Бујукдага 4:0. Наредни меч Садам боксује против Бразилца Тешеире, док би га меч за сигурну медаљу чекао 2. новембра.

“Прва рунда је била изузетно тешка и збуњујућа, покушавао сам да пронађем прави ритам и себе, што сам успео у наредне две рунде. Након две године сам се вратио у ринг, ова победа је велика и много ми значи. Подршка другова из репрезентације, комплетног тима нашег, навијача је била изузетна и то је преломило да како је меч одмицао будем све јачи и бољи и тиме дођем до победе за Србију”- закључио је Могамедов.

У среду 27. октобра боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48кг) који је на распореду као први меч од 18 часова против Турчина Мухамеда Унлуа, док ће Семиз Аличић у лакој категорији (60кг) изаћи у ринг као 10 меч од 18 часова против Ирца Џона Халеа, Џејлан Тоскић у полусредњој категорији (71кг) против Танзанијца Касим Мундбукиве као седми меч од 13 часова, док ће Слободан Јовановић у крузеру (86кг) снаге одмерити са Кубанцем Хериха Руиза Кордобе као 11 меч од 13 часова.


1 view0 comments

Comments


bottom of page