top of page

СЈАЈНЕ НОВОСТИ: Балкански шампионат у боксу се враћа после скоро 30 година!

На седници Извршног одбора Европске боксерске конфедерације (EUBC) која је одржан у руском граду Владикавказ, где се ове недеље одржавало Европско првенство у категорији до 22 године, усвојен је предлог да се од 2019. поново покрене Балкански шампионат у боксу.

Поново, након скоро три деценије, имаћемо такмичење које је било веома популарно, кроз које су прошли сви велики асови ринга бивше Југославије и које је распадом ове државе прекинуто. Сада ће боксери из региона поново имати прилику да стичу међународно искуство, савези ће бити у прилици да сарађују, што истиче важну улогу спорта, а то је сарадња и уједињење.

Новина је и професионализација менаџмента. Већ на седници ИО EUBC у Русији за директора маркетинга изабран је Ђан Марко Сандри, један од најуспешнијих маркетиншких стручњака, организатор Евровизије, Сан Рема и сличних пројеката. Биће то нова ера за бокс са потпуно новим стандардима у организацији боксерских мечева, који ће бити попут спектакла у светском професионалном боксу.

Председник Боксерског савеза Србије, Ненад Боровчанин, на седници у Владикавказу изабран је за члана одбора EUBC за решавање најважнијих питања у коме су и Франко Фалцинели (председник EUBC), Ејуп Гизек (потпредседник), Ђорђо Брунели и Боно Бошњак.

Србија и Боксерски савез наше земље биће домаћини наредне седнице Извршног одбора Европске конфедерације, која ће први пут у својој историји код нас окупити челне људе европског бокса, 20. априла 2019. године, када је и финале међународног турнира „Београдски победник“.


1 view0 comments

Comments


bottom of page