top of page

Судије покрале Србију на СП у боксу

Шести дан такмичења на Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце 2021. протекао је у крађама од стране судија и директним штетама на рачун репрезентативаца Србије.

На самом старту прве сесије млади српски ас Омер Аметовић боксовао је против Темиртаса Зусупова из Казахстана 46 – 48 кг где су директне одлуке судија биле против нашег боксера што га је и коштало победе. Уследила је и друга крађа у мечу нашег Павела Фјодорова у категорији до 63,5 кг који се борио против Турчина Керема Оезмена. Крај дана обележила је највећа крађа која је започела као и претходне две, доделом прве рунде на конто противника српског боксера. Шампион Србије Алмир Мемић водио је битку против Немца Кевина Шумана у категорији до 75 килограма. Прва рунда била је чиста победа нашег аса, али су судије поново радиле против Србије, што им је била целодневна мисија.

„Готово идентичне крађе догодиле су се у првом, трећем и четвртом мечу српских боксера када су судије прве рунде дале њиховим противницима на очиглед свих иако су те рунде биле чисте победе наших боксера. Највећа крађа догодила се у мечу нашег Мемића где су судије кумовале победу Немца и на очиглед свих присутних у Арени направили скандал прогласивши победником меча Немца који није био ни на пола пута до тога. Одмах по доношењу ове срамне одлуке Јовица Панић испред БСС поднео је жалбу и очекује се да заседа судијска комисија АИБА, да се прегледају снимци које смо ми одмах прегледали и који детаљно показују да је победа украдена Србији и нашем Мемићу. Ово баца љагу на АИБА поготово што су на Олимпијским играма у Риу због судијских махинација изгубили организацију на ОИ у Токију“ – објашњава потпредседник БСС Слободан Ђурић.

Српски репрезентативац Алмир Мемић не може да се помири са одлуком судија и не прихвата пораз.

„Мислим да сам био убедљив, бољи и у првој и трећој рунди, дао сам све од себе можда и више. Противник је прљаво боксовао што може да се види на сваком снимку, а судија у рингу га није чак ни опоменуо, док је мене нон стоп упозоравао на све, сваки мој корак. За мене је ово велико искуство, презадовљан сам пре свега јер ми је после меча честитао председник нашег савеза Боровчанин, селектор Пиперски и тренери, али од судија нисмо могли даље“ – рекао је након меча српски боксер Алмир Мемић.


0 views0 comments

Comments


bottom of page