top of page

Стартовало Појединачно првенство Србије у Смедереву

Ражнатовић и Полетан сигурни

Појединачно првенство Србије у боску за сениорке и сениор стартовало је квалификационим борбама у Смедереву, уз стриктно придржавање епидемиолошких мера прописаних од Кризног штаба Владе Србије. За наслов шампиона по категоријама надметаће се преко 50 боксера и 13 дама. Дуели у хали у Смедереву су због пандемије корона вируса затворени за гледаоце. Први дан такмичења су обележили Вељко Ражнатовић и Сандро Полетан, који су оправдали улоге фаворите у својим категоријама.

Оно што даје додатни мотив свима јесте и податак да је Боксерски савез Србије донео одлуку да сви победници овог такмичења, али и раније одржаног Првенства за млађе категорије, у наредном периоду сваког месеца добијају стипендију, што је по први пут у историји српског бокса да се на овај начин финансијски помогне надама. Уједно ово такмичење је изборно за шири састав репрезентације Србије. Мечеве су пратили председник БСС Ненад Боровчанин, спортски директор Томислав Антељ и селектор Милан Пиперски, уз присуство легенде Тадије Качара.

Клубови који су узели учешће на престижном сениорском такмичењу су: КС 037, Банат Зрењанин, Бечеј, Чукарички, Данди, Деспот, Фонтана, Гард, Грејтест, Лозница, Март мат, Минерс, Миx Пријепоље, Металац, Наиссус, Нина боx теам, Нови Сад, Омладинац, Петровград, Раднички Београд, Браћа Рибаћ, Раднички Крагујевац, Рокица Лозница, Роостерс, Шајкаши, Слобода Чачак, Сомбор, Спартак, Србија Сурдулица, Трстеник, Угоститељ, Витез, Војводина и Земун.

Дисциплинска комисија БСС је на седници одржаној 27.10.2020, а на основу датих изјава и узимања у обзир материјалних доказа поводом напуштања спортског догађаја у Смедереву, на финалу Супер лиге Србије у боксу за сезону 2019 – 2020. и на основу Закона о спорту као и Дисциплинског правилника БСС, донела једногласну одлуку (решење):

Да се чланови БК Лозница – Александар Рисимић, Милан Марковић и Раде Јовановић суспендију уз Боксерског савеза Србије на период од две године, почевши од дана доношења одлуке 27. октобра 2020. па до 27. октобра 2022. године. Такође након пријаве поднете од стране Маријана Цветковића, директора Боксерске лиге Србије, а поводом бодовања на финалном мечу Супер лиге Србије између Глигорића и Аличића где је победу 2:1 однео Глигорић, а након ревизије поменутог меча на састанку одржаном 24. октобра, где су домаће судије гласале 3:16 у корист Семиза Аличића, као и међународне судије 0:3 у корист такмичара Лознице, Дисциплинска комисија БСС донела је одлуку да се судије Александар Вучићевић и Милош Даниловић суспендују на период од две године, од дана доношења одлуке. Против ових решење могућа је жалба Сталном Арбитражном суду Олимпијског комитета Србије.

Појединачно Првенство Србије наставља се сутра у истој дворани, а финални дуели планирани су за суботу.


2 views0 comments

Comments


bottom of page