top of page

Српски репрезентативци оштре песнице за 64. „Златну рукавицу“

Седам дана остало је до почетка међународног бокс турнира којим се наша земља са разлогом поноси јер је симбол храбрости и витештва. Велика традиција се наставља, 64. пут за редом боксери из целог света, из 16 земаља, бориће се за наслов шампиона „Златне рукавице” која ће ове године бити одржана под сводовима хале Лагатор у Лозници.

Међу боксерима који ће се од прве борбе држати једног циља, а то је златна медаља, биће и одрдед српских бокс асова који су нас представљали на Светском првенству у Београду као и наши репрезентативци који су нас током целе сезоне 2021. сјајним партијама представљали у лигашким такмичењима. Тренутно се на припремама у Лозници под надзором селектора наше мушке бокс селекције Милана Пиперског и тренера Ненада Васиљевића, Станислава Голубева и Игора Томашевића налазе: Омер Аметовић, Семиз Аличић, Назиф Саиди, Ненад Јовановић, Тамир Галанов, Алмир Мемић, Слободан Јовановић, Алекса Марковић, Садам Могамедов, Игор Рогић, а очекује се долазак Владана Бабића и Сандра Полетана.

“У Лозници смо на припремама репрезентације које ће укупно трајати 16 дана, све до почека “Златне рукавице”. Овај пут са нама су и боксери који се нису нашли на листи учесника Светског првенства у Београду. Овај турнир са великом традицијом је прилика за наше младе боксере да се кале и представе у најлепшем светлу. Ударне песнице млађе генерације српског бокса који су бранили боје нађе земље на светској смотри у Арени Аличић, Мемић и Аметовић су ту, а такође треба истаћи и сјајне младе боксере Ненада и Слободана Јовановић, Марковића, Рогића који су такође спемни да дају све од себе и чине будућност нашег бокса. Искусни део нашег одреда чине Галанов и Могамедов који је био на корак од медаље на СП, изгубио је после велике борбе од вишеструког шампиона света Кубанца Круза. Све ово гарантује изванредан бокс, партије које никога неће оставити равнодушним. Важно је што су се младе генерације укључиле у ово такмичење и што ће се ухватити у коштац са старијим и прекаљеним боксерима кој иза себе имају на стотине борби, све ће то значити за сазревање и трасирање правог шампинског пута, што нам и јесте циљ. Имају прилику да кроз спаринге, тренинге на крају и борбе напредују и трудићемо се да ћешће буду на окупу и да уз један овакав заједнички рад са свима нама задрже ту константу напредка” – објашњава селектор Пиперски.

Након “Златне рукавице” која се завршава 18. децембра 2021. српски репрезентативци одлазе на заслужени одмор.

“Одмах након одмора крећу опште физичке припреме које ће наш А тим имати у Киргистану заједно са репрезентацијом Русије. Наш Б тим остаће у Србији где ће такође имати припреме, јер следећа година је као и ова препуна такмичарских изазова, од првенства Европе до 22 године, до сениорског првенства Старог континента које ће бити одржано у мају 2022. у Јерменији. Желимо да “Златна рукавица” прође у најлепшем светлу, пре свега без повреда. Да се остваре добри резултати, а да затим мало одахнемо и да пуни елана и добре енергије уђемо у нову годину која је веома важна за нас” – закључио је селектор Пиперски.

Полуфинала и финале у Лозници преносиће уживо ТВ Арена Фигхт. Финале је на програму 18. децембра 2021. са почетком од 17 часова у хали када ће се знати ко је освајач престижног трофеја “Златна рукавица” у њеном 64. издању.


0 views0 comments

Comments


bottom of page