top of page

Српски ОСА трио из вулканског гротла циља нове медаље

Шта је ОСА српског бокса? Будућност, младост, храброст, посвећеност, честитост, искреност, скромност, деца злата вредна. У зноју лица свог граде своју путању шампиона на поштен и јединствен начин. ОСА трио чине младе узданице српског бокса 19 – годишњи Омер Аметовић, Семиз Аличић и Алмир Мемић голобради младићи, а већ потврђени асови ринга. На јуниорској сцени исклесали су бројне медаље, извојевали победе за Србију, свим срцем борили се у београдској Арени за наш национални тим на Светском сениорском шампионату 2021. Били су близу великог подвига, али њихови снови нису стали, већ су добили на ширини и јачини. Циљеви су велики, живе за медаље са највећих такмичења планете, међу којима се као број 1 истичу Олимпијске игре 2024. у Паризу.

„Рекло би се дуг је пут до Париза, пуно препрека, рада, резултата је потребно да би се дошло до пласмана на највећу смотру спортиста света. Свесни смо свега, свесни смо да пут који смо изабрали не милује, већ шамара, али исто тако јединственог смо става да пут који смо започели нећемо напустити и урадићемо све што је до нас да одемо до циља који смо зацртали“ – почиње причу са крова Европе млади српски бокс шампиона Семиз Пиња Аличић.

За многе освајање планинских врхова значи добар провод и скијање, док за Аметовића, Аличића и Мемића значи припреме за животну авантуру и освајање свега што се освојити може у магичном четвероуглу. Будућност српског бокса већ три недеље налази се на највишем врху Старог континента, линији која дели Европу од Азије, планини Елбрус са надморском висином 5642 метра где се кале за битке које им доноси такмичарска 2022. година у којој ће се борити на европским шампионатима (за младе до 22 године, сениорском, медитеранским играма, регионалној лиги еx-Yу, као и бројним међународним такмичењима).

„Нема боксера на планети који није гледао чувену филмску франшизу Роки и причу о сиромашном момку који постаје боксерска легенда. Свима нама који имамо исти или сличан пут чувене сцене припрема Балбое на планини у ексремним условима дубоко су уклесане у мисли и мотивишу нас да учинимо оно што је наш јунак и идол приказао на филмском платну. Припреме на Елбрусу су као најтежи и најлепши сан једног спортисте. Тренинзи снаге и издржљивости на 5642 метра надморске висине су неописиви, живимо и дишемо најчистије и најсвежије што постоји на планети. Звучи чудно, али почаствовани смо ескремним условима природе које заиста треба доживети бар једном у животу, очистити сваку пору организма, очистити мозак и мисли, ресетовати се у потпуности и пуним плућима кренути у нове животне и професионалне пустоловине“ – објашњава Алмир Мемић.

Из залеђене вулканске купе чија ледена површина покрива око 130 квадратних метара, са више од 80 глечера из којих настају бројне реке, рађају се нове бокс звезде Србије.

„Једног дана, када освојимо све оно што желимо и окачимо рукавице на зид, разговор и сећања ће нас вратити у слику када смо седели на крову света, на прелепим планинским масивима руског и кавкашког Елбруса чије моћи и лепоте првих дана нисмо ни били свесни. Како је који дан припрема одмицао почели смо да се освешћујемо и схватамо место и тренутак у коме се налазимо. Кажу само планине могу бити боље од планина, зато ми радимо и стремимо ка томе да досегнемо статус бокс планине. Планине су сјајне, моћне и вечне, ако бар један делић тога уткамо у себе и своје бокс стасавање, елбрушки дрил ће нас винути до звезда, што би био жељени наслов за све нас на крају 2022. године“ – закључио је Омер Аметовић.

3 views0 comments
bottom of page