top of page

СРПСКИ БОКС ОМЛАДИНЦИ У БОРБИ ЗА ТРОН СТАРОГ КОНТИНЕНТА

Омладинска репрезентација Србије (узраст до 18 година) учествоваће на Првенству Старог континента које се од 11. до 21. априла 2022. одржава у Софији.

Боје српске заставе на овом престижном такмичењу браниће шест боксера у мушкој и три боксерке у женској конкуренцији. Боксерски савез Србије је за младе репрезентативце наше земље обезбедио све услове неопходне како за припреме за ово такмичење, тако и сам одлазак и боравак у главном граду Бугарске, захваљујући финансијској подршци Министарства омладине и спорта Републике Србије и компаније МТС.

Под тренерском палицом српског младог мушког тима Ненада Васиљевића на Европском шампионату у Софији за нове медаље бориће се Дарко Ђукановић у категорији до 57 кг, Вукашин Тепић 60 кг, Урош Чингелић 63,5 кг, Урош Вељовић 67 кг, Растко Симић 75 кг и Марко Пижурица 80 кг. Тренер омладинске женске бокс селекције Мирко Ждрало на пут у Бугарску повео је три женске бокс ведете Сару Ћирковић 50 кг, Драгану Јовановић 52 кг и Ђину Милетић 57 кг.

“Момци су напорно тренирали и добро су се припремили и сигурно је да ће дати све од себе да Србији донесу медаље са овог Европског првенства. Очекује нас веома јако такмичење, што говори и то колико се земаља пријавило и да ће конкуренција бити баш велика. Предводи нас капитен Растко Симић, који је на претходном шампионату Старог континента већ донео једну медаљу Србији. Захваљујем се БСС што су нам обезбедили одличне услове за рад” - истакао је Васиљевић.

Женски бокс у Србији налази се у потпуном васкрснућу, чему сведоче медаље које се нижу непрестано из месеца у месец. Од девојака се пуно очекује и у Софији, а управо је овај српски трио Ћирковић – Јовановић – Милетић на недавно одржаном великом турниру у Будви освојио медаље.

“За Европско првенство у Софији одабрали смо три најбоље омладинке које Србија има, оне су све три освајачице Европских медаља из предходних година и у Бугарску путујемо са великим амбицијама. Трудићемо се да на најбољи могући начин представимо Србију и српски бокс, како у рингу, тако и око њега у главном граду Бугарске” - поручио је тренер Мирко Ждрало.157 views0 comments

Comments


bottom of page