top of page

СРПСКИ БОКСЕРИ У РУСИЈИ БРУСЕ ФОРМУ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ЈЕРМЕНИЈИ

Updated: Jun 2, 2022

Боксерска репрезентација Србије приводи крају тронедељне припреме у бокс бази Чехов у московској области. У једном од најбољих бокс тренинг центара света српски тим бруси форму за долазеће Европско првенство чији старт је заказан за 21. мај 2022. у јерменском граду Јереван и који ће након финалних сусрета 31. маја лансирати 13 нових шампиона Старог континента у исто толико тежинских категорија.


Под будним оком српског селектора Милана Пиперског максимално мотивсани да у Јеревану испишу историју припрема се десет репрезентативаца наше земље: Омер Аметовић 51кг, Тамир Галанов 54кг, Павел Фједоров 63.5кг, Вахид Абасов 67кг, Сандро Полетан 71кг, Алмир Мемић 75кг, Артум Агејев 80кг, Владимир Мирончиков 86кг, Садам Магомедов 92кг и Сергеј Калчугин +92кг.

Од десет боксера Србије који се налазе на припремама у Русији, чак седам нас је представљало на прошлогодишњем Светском шампионату одржаном у београдској Арени, међу којима и освајач бронзе за нашу земљу фантастични Владимир Мирончиков.

„Сви смо подредили наше форме Европском првенству у Јерменији. Биће изузетно јак турнир, нико неће имати лак посао, сви желимо медаље и идемо да се боримо свим снагама. Иза нас је и учешће на турниру Београдски победник који је по квалитету такмичара и мечева увек један од најјачих у Европи и за нас је био одличан тест поред почетак припрема, да знамо где смо и шта смо са формом и опште психофизичким стањем. Припреме у бази Чехов протичу сјајно, имамо идеалне услове за рад и врхунске спаринге. Тренинзи су напорни и разновсрни, али без одрицања и тешког рада нема резултата. Сви ћемо бити на сто посто спремности и мотивисаности када дође тренутак да се уђе у ринг у Јеревану и бори за Србију” – истакао је српски ас Мирончиков.

Остаје још девет дана до првих мечева у Јеревану и исто толико дана за српске репрезентативце обојених јаким спаринзима, специфичним тренинзима издржљивости, жестоког дрила који челичи и ствара шампионе.

Тридесет осам земаља планира учешће на предстојећем Европском првенству у елитном боксу за мушкарце ЕУБЦ: Албанија, Јерменија, Аустрија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Данска, Енглеска, Естонија, Финска, Француска, Грузија, Немачка, Грчка, Мађарска, Ирска, Израел, Италија, Литванија, Луксембург, Молдавија, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Пољска, Румунија, Шкотска, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Швајцарска, Турска, Украјина и Велс.9 views0 comments

Comments


bottom of page