top of page

Српски боксери на припремама у Русији

Циљ европска медаља у Минску која се чека 30 година

Сарадња боксерских савеза Русије и Србије наставља се све јачим интензитетом. Потврда томе је нови одлазак најбољих боксера Србије на заједничке припреме са руском репрезентацијом у Московску област, чувену базу Центар прогреса бокса.

Тим Србије који се нашао у авиону за Москву чине репрезентативци: Раде Јоксимовић (мува категорија), Душан Јањић (бантам), Вељко Глигорић (перо), Немања Гавриловић (лака), Александар Коновалов (полувелтер), Дамјан Грмуша (велтер), Милосав Савић и Александар Марковић (средња), Сандро Полетан (полутешка), Марко Доцић и Слободан Јовановић (тешка), Владан Бабић (супертешка), предвођени селекором Миодрагом Перуновићем, тренерима: Душаном Милеуснићем и Манетом Марчетом и кондиционим тренером Игором Томашевићем.

Заједничке припреме руске и српске бокс армаде ће трајати 17 дана, где ће наши борци користити све услове које користе најбољи на свету. Српски тренери ће направити заједнички план и програм са руским колегама, док ће спаринг са боксерима домаћина бити прави тест за наше репрезентативце, на основу којег ћемо добити финални списак за учешће на Европским играма у Белорусији.

На слатким мукама је наш селектор Перуновић, јер је у средњој и тешкој категорији позвао по два боксера, тако да треба да се одлучи између Савића и Марковића, односно Доцића и Јовановића.

Европске игре у оквиру којих је и Европксо првенство поциње 20. Јуна 2019. у Минску. Србија 30 година чека медаљу са европских првенстава у боксу, што је мотив више нашим боксерима и стручном штабу.


1 view0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page