top of page

СРПКИЊЕ ЗАУСТАВЉЕНЕ НА КОРАК ОД МЕДАЉЕ У ИСТАНБУЛУ

Историјски успех Србије у женском олимпијском боксу. Светско првенство у конкуренцији боксерки које се од 9. маја 2022. одржава у Истанбулу видело је на делу шест српских бокс дама од који су три биле на корак од бронзе. У конкуренцији 310 боксерки из 73 земље света Србија је показала снагу, вољу, знање и храброст. Нијансе су одлучиле да се селекција Србије из Турске врати без медаља, али три репрезентативке наше земље Зекић, Јанићијевић и Шадрина Светски шампиона 2022. завршиле су пласиране међу осам најбољих на планети што је резултат за поштовање.


У Омладинском и спортском објекту Башакшехир у Истанбулу боје Србије браниле су: Снежана Шиљковић у категорији до 48 килограма, 50 кг Нина Радовановић, 54 кг Јелена Зекић, 60 кг Наталија Шадрина, 63 кг Јелена Јанићијевић и у категорији до 66 кг Милена Матовић. Репрезентативке Србије на шампионату света у Турској предводили су тренери Марко Тубић, Луис Фромета, Бато Венков, Дарко Радовановић и Стефан Хуберт.


„Боксерски савез Србије презадовољан је издањима наших најбољих боксерки на Светском првенству у Истанбулу. Наше три репрезентативке бориле су се за улазак у полуфинале и тиме сигурну бронзу, након немилосрдн их борби против изуетних противница заустављене су на том походу. Нема разлога за жал, добар резултат је остварен и сада их чека период новог великог рада и припрема за оно што би требало бити круна сезоне, а то је учешће на шампионату Старог континента за сениорке које ће бити одржано у Будви након одузимања домаћинства Русији. Европско првенство заказано је за октобар месец и верујемо да ће наше девојке засијати пуним сјајем, покорити конкуренцију и Србији донети медаље“ – истакао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.


У четвртфиналним сусретима наше боксерке имале су изузетно тешке противнице. Јелена Зекић борила се против Казахстанке Золаман, Јелена Јанићијевић против Иркиње Бродхарст, док је Шадрина у репризи четвртфинала Светског првенства од пре две године одмерила снаге са Бразилком Ферериром једно од највећих имена на догађају, а освајачица сребрне медаље на Олимпијским играма која је и пре месец дана тријумфовала на Првенству америчке боксерске конфедерације.


„Порази нас боле, не можемо рећи да нам срце није сломљено, веровале смо у медаље, у то да ћемо раширити српску заставу на додели медаља. Бориле смо се до последњег атома снаге, биле максимално мотивисане и храбре до последњег гонга, али шта је ту је, сада се окрећемо новим задацима, пре свега Европском првенству у Будви где нас верујем ништа неће зауставити у јуришу на победничка постоља“ – закључила је наша млада репрезентативка Јелена Зекић која је носила српску на свечаном отварању СП у Истанбулу.
12 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page