top of page

Србин држао час Непалцу у срцу београдске Арене

Потврђени шампион, освајач Београдског победника 2021, искусни ас српске селекције у категорији до 67 килограма Вахид Абасов бриљирао је у првом колу Светског првенства које се одржава у нашем главном граду и нашој спортској лепотици Арени. Прави школски час Абасов је одржао Непалцу Санилу Шахију и до победе стигао чистом петицом– 5:0 чиме је Србији донео осму победу од десет српских такмичара који су досада узели учешће у првом колу овог такмичења. У другом колу Вахид ће одмерити снаге са представником Киргистана.

“Борба је прошла одлично, много сам захвалан српској публици и свим Србима. Овде сам већ неколико година и осећам се као Србин. Држао сам цео меч својим рукама и на крају стигао до победе. У прве две рунде сам дао све од себе, трећа је била чиста тактика. Циљ је доћи до финала без икаквих повреда, а данашњи меч је и у том смислу био одличан” –рекао је Абасов.

Србија бриљира у првом колу Светског првенства у боксу 2021. са осам победа у десет мечева. Селектор селекције Србије Милан Пиперски изузетно је задовољан издањем наших репрезентативаца.

“За нас трећи такмичарски дан донео је три борбе од тога две победе. Након Глигорића и Бабића који су боксовали у првој сесији, Вахид Абасов је последњи наш боксер за данас, наш представник у другој сесији и веома добро је одрадио свој меч, био је на висини задатка, показао је свој квалитет и мислим да ће далеко догурати на овом такмичењу. Владан Бабић је у много узбудљивој и изједначеној борби, са веома чврстим и талентованим олимпијцем победио. Ово је за њега веома битна ствар из разлога јер већ у наредном колу има противника којег познајемо веома добро. Што се тиче Вељка Глигорића, он је изгубио нажалост и ако је прву рунду убедљиво добио са 5:0 код свих судија, остале две рунде није поновио оно што је радио у првој и ето нажалост изгубио је иако је могао да победи. Сваки дан је за нас битан, сутрашњи дан такође нас очекују веома узбудљиве борбе и вредно помена сусрет нашег Галанова који се такмичи у 54 кг са бившим олимпијским победником и прваком света Узбекистанцем Шакобидином Зоировим, тако да ће бити веома интересантна и тешка борба” – закључио је селектор Пиперски.


2 views0 comments

Comments


bottom of page