top of page

СПОРТСКА НОВА ГОДИНА ПОЧИЊЕ БОКСОМ

Племенита вештина отвара спортска сезону 2023. у Србији. Меч за шампионку Европе у боксу, који ће се одржати 5. јануара у спортској дворани на Златибору биће прво спортско такмичење у 2023.години. У организацији Балкан Боxинга, Боксерског савеза Србије, уз покровитељство Туристичке организације Златибор, Општине Чајетина и Министарства спорта златиборска бокс вече приуштиће свим љубитељима овог спорта пет мечева који ће бити преношени у директном тв преносу на ТВ Арена Фигхт за цео регион.


Српска репрезентативка у олимпијском боксу Јелена Јанићијевић, освајачица бронзане медаље на Европском првенству 2022, бориће за европску професионалну титулу у полувелтер категорији, до 63 килограма, против Саре Веидман из Немачке.


Јелена је протекле такмичарске године исковала Србији прву медаљу у историји када су у питању европски односно светски шампионати у женском боксу. Сусрет са немачком шампионком на Златибору биће за Јелену први прифесионални меч пред домаћом публиком. До сада је боксовала седам профи сусрета, све у иностранству, актуелна је шампионка Старог континента (ЕБУ европска титула) и тренутно је четврта на свету.


Бронзана српкиња у олимпијском боксу против Немице Веидман у полувелтер категорији бориће се за шампионски појас и улазак на званичну ранг листу изазивача шампионке света Иркиње Кети Тејлор.


У уводним борбама Златиборске бокс вечери 5. јануара 2023. Боксовће финалисти Златне рукавице 2022, али овај пут у професионалном боксу:


Антонио Бисет (Куба) вс Игор Рогић - полувелтер


Алекса Марковић вс Јосиф Бијелић - лакотешка


Ненад Јовановић вс Владимир Губаш - полусредња


Николина Гајић вс Александра Рапајић - полусредња


У забавном програму у спортској хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор наступиће Теодора Џехверовић.
2 views0 comments

Comments


bottom of page