top of page

Сомбор епицентар светског бокса

Град зеленила, град спорта, прелепе архитектуре, град са којим се Србија поноси тренутно је епицентар светске бокс сцене. У 11. издању Купа нација, традиционалном турниру из календара Европске боксерке конфедерације (ЕУБЦ) у женском боксу Сомбор је угостио 143 такмичарке из 18 земаља, међу којима и три које су ван оквира Старог континенета: Алжир, Казахстан и Сијера Леоне. Кроз градску халу “Мостонга” од 25. до 30. јануара 2022. продефиловаће чак 40 рускиња, 18 Гркиња, 16 Мађарица, као и 25 репрезентативки Србије међу којима и наше најбоље боксерке: учесница Олимпијских игара у Токију Нина Радовановић, Јелена Зекић, Наташа Шандрина, Сандра Маран, Милена Матовић, Сара Ћирковић које су успешно савладале препреке у квалификацијама и оствариле пласман у полуфинале.

Организатор овог изузетно важног турнира, који је уједно први контролни у 2022. уочи долазећег Првенства света за жене које је заказано за месец мај су БК Сомбор, под покровитељством Града Сомбора и у партнерству са Боксерским савезом Србије. Ово је већ пета година за редом како Сомбору указују част да буде домаћин једне овакве вишедневне манифестације, па се може рећи да је попримило традиционални карактер. Бокс се у овом граду брзо развија, захваљујући разумевању и визији градоначелника Антонија Ратковића и неуморном боксерском ентузијасти Стојану Кнежевићу.

У овој такмичарској недељу у целом свету када је у питању племенита вештина нема бројнијег такмичења, како по питању броја учесница, тако и земаља и зато је 11. Куп нација у Сомбору епицентар светског бокса. Свечаној церемонији отварања првог великог турнира на светској сцени у календарској 2022. присуствовали су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, амбасадорка Алжира, њена екселенција Фатах Мазрах, уз представнике амбасада БиХ и Хрватске. Из амбасаде БиХ присуствовали су Драгиша Делић министар – саветник, конзул Мирослав Којић и из генералног конзулата Хрватске Иван Рукавина, конзул саветник.

Финалне мечеве, у петак и суботу, директно ће преносити канал Арена Фигхт. Улаз на Куп нација је бесплатан, турнир се одржава у складу са свим прописаним епидемиолошким мерама.


5 views0 comments

Comments


bottom of page