top of page

Славен Ристић – успешан привредник на челу БС Републике Српске

Спорт без јаког пословног склопа, капитала који је мотор живота једне спортске заједнице, не може досегнути висине које су талентом записане. Иза јаког спортског колектива увек стоји јак и успешан човек који покреће све турбине и неимар је рађања великих резултата кроз сву неопходну логистику и потпору коју пружа главним актерима спортских борилишта. Посебно је битан овај моменат када један спорт креће са маргина или када се враћа из дубоког сна изазваног претходним руководствима и догађањима вишегодишњим. Сваки почетак је тежак, али уколико људи на кључним местима унесу сву своју енергију са јасном визијом проспритета, онда је шампионска прича загарантована.

Овакав случај имамо и у боксу на нашим просторима. Успешни људи, пуни елана и воље за потпуном ренесансом племените вештине на Балкану кренули су у походе за реализацију своје визије. Међу њима је и новоизабрани председник Боксерског савеза Републике Српске Славен Ристић, успешан, остварен, човек који иза себе има константно растуће резултате, који подржава талкентоване људе и има визију напретка. На изборној седници БС РС која је одржана у Бијељини Ристић је победио у трци за председника и обећао да ће ову институцију ставити на лествицу високих вредности спортске мапе Балкана.

Нови сазив Боксерског савеза Републике Српске као један од првих задатака има јачање веза и сарадње са Боксерским савезом Србије, па се ускоро очекује и састанак два председника Боровчанина и Ристића.

БСРС и БСС већ имају златну нит која их чврсто повезује, а реч је о репрезентативки Србије Сари Ћирковић која живи на релацији Братунац – Сребреница – Мали Зворник. Велика нада бокса Србије и Српске пре неколико месеци освојила је сребрну медаљу на Првенству Европе у категорији јуниора и потврдила класу.

Нови председник БСРС истакао је приликом преузимања функције да ће се максимално залагати за просперитет бокса на нашим просторима, да ће радити на томе да на том путу покрене што већи број људи са истом визијом и да је племенита вештина алат који ће наше друштво учинити одговорним, а одговорност је кључ напретка и бољег сутра.

Против кандидат Ристићу у избору за председника БР РС био је прослављени еx-Yу боксер и шампион Тадија Качар. За избор Ристића је гласало 18 делегата, за Качара два и један делегат је био уздржан.


1 view0 comments

Commenti


bottom of page