top of page

Семиз Пиња Аличић јуниорски шампион Европе у боксу

Србија је добила јуниорског шампиона Европе у боксу! Реч је о Семизу Пињи Аличићу , јуниорском репрезентативцу наше земље у бантам категорији. Пиња је направио праву сензацију у руском граду Анапи где је одржано Првенство Европе за јуниоре 2018. стигавши до злата. У борби за победничко постоље српски млади боксерски ас савладао је изуетно тешког противника из Бугарске Радева Јасена и тиме донео нашој земљи злато након дугогодишњег поста.

Наши бокс орлићи бриљирали су у Анапи. Поред Шапчанина Пиње до медаља су стигли Нишлијка Нина Стајковић која је освојила сребро, и два бронзана борца Омер Бели Аметовић и Огњен Ђурђев.

За само годину великог рада, реда и посвећености бокс у Србији је процветао. Најбољи доказ за ту констатацију су медаље које су у протеклих десет дана исковали репрезентативци Србије на међународној сцени и то што су после дугог низа година српски боксери почели су да доносе медаље за нашу земљу.

Лед су пробили сениори на чувеном турниру у Минску, на једном од најјачих еx СССР турнира, где су освојене две бронзе (Дамјан Грмуша и Никола Стевановић) и сребро које је исковао наш најбољи тешкаш Владан Бабић, који је изгубио у финалу од светског шампиона. Након Минска уследила је жетва медаља у Анапи.

Тренери и представници бокс савеза других земаља са великом пажњом су испратили партије наших боксера на ЕП уа јуниоре и након борби прилазили су нашем селектору Драгану Васиљевићу да честитају на успесима српског тима.

“Генерација јуниора и претходна генерација кадета управо су будућност српског бокса. То је генерација која може имати Олимпијског победника на Олимпијским играма 2024. године у Паризу, што је веома реално ако будемо наставили овако да радимо уз овакве услове. Посао у Анапи је завршен сјајним резултатом, златом које је засијало око врата нашег Пиње и сребром Нине, а не смемо заборавити но бронзе сјајних Омера и Огњена. Имали су тежак задатак и опасне противнике, али су показали да су спремни да се боре до краја, да немају страх, да увек иду срцем и до краја и да на крају постану европски шампиони, као што је учинио Пиња“ – рекао је селектор Васиљевић.


6 views0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page