top of page

Светски дан бокса – централна манифестација обележавања ове године у Београду

Ове године, Међународни дан бокса АИБА је посветила приређивању незаборавног догађаја, уз масовно учешће боксера широм света, познатих личности, али и шире јавности.

Главни програм ће се одржати у Београду, у Србији, који ће ускоро бити домаћин АИБА Светског првенства у боксу за мушкарце. Распоред за 27. август укључује тренинге на отвореном на главном градском тргу са Roy Jones Jr, мајсторске курсеве бокса, борбе и још много тога.

Председник АИБА-е Умар Кремлев такође ће бити домаћин бројних медијских догађаја, како би наставио разговор о напретку организације и њеним будућим плановима за даљи друштвени развој бокса. Умар Кремлев је изнео своја размишљања о важности предстојеће прославе 27. августа:

„Међународни дан бокса прилика је за нас да будемо заједно док славимо овај феноменални спорт. Бокс је леп, разнолик и уједињујући. То је дисциплина, сврха, храброст, спектакл, заједница и породица. Сваке године, на данашњи дан, надам се да ћемо се окупити да поделимо своју љубав и страст према овом јединственом спорту! ”

АИБА -иним напорима придружује се преко 50 националних федерација на више континената, које су поделиле своје планове за промоцију и прославу Међународног дана бокса. Локални званичници, славне личности и шампиони спровешће разне обуке и ревијалне борбе. У духу јединства у боксу, напори за побољшање заједнице такође се улажу у оквиру догађаја 27. августа. Неке федерације желе да раде са локалним омладинским и добротворним организацијама.

АИБА планира да настави да обележава Међународни дан бокса сваке године и нада се да ће догађаји 27. августа привући већи број љубитеља бокса, нових и старих, спортисте, званичнике и све остале у заједници да препознају овај дан као забаву, инспирацију и неопходну прекретницу у спортском календару.

Програм Међународног дана бокса:

  1. 18:00 Отворени тренинг са познатим боксерима Roy Jones Jr, Roberto Cammarelle, Zeina Nassar

  2. 18:45 БОРБЕ

  3. 20:00 Група Hurricane, Горан Бреговић, Roy Jones Jr, Senidah, КУД Абрашевић

  4. 23:05 Ватромет

Домаћин Међународног дана бокса – познати српски глумац Милош Биковић.3 views0 comments

Comments


bottom of page