top of page

САРА ЋИРКОВИЋ ОДБРАНИЛА ТРОН НА 40. ВОЈВОЂАНСКОЈ ЗЛАТНОЈ РУКАВИЦИ ЗА ОМЛАДИНЦЕ

Јубиларни, традиционални и престижни турнир у конкуренцији омладинаца и омладинки (17 и 18 година), 40. Војвођанска Златна рукавица одржана је у Суботици уз учешће 189 такмичара оба пола и 21 репрезентацие са четири континента (Европе, Азије, Америке и Океаније).


Селекција Србије освојила је четири медаље, од тога у женској једно злато које је исковала Сара Ћирковиц (категорија до 50 кг) која је у финалу савладала Аниту Адишеву из Казахстана, сребро Драгана Јовановић (категорија до 52 кг), док смо у мушкој категорији освојили две бронзе, Марко Пижурица(категорија до 86 кг) и Лазар Лазаревић (категорија до 86 кг).


Шампионски трон турнира који је угледао светлост дана далеке 1980. године одбранила је прошлогодишња шампионка, фантастична Сара Ћирковић, актуелна златна девојка Европе у конкуренцији омладинки до 18 година која је и ове године проглашена за освајача главног трофеја. Турнир у Суботици, 40. Војвођанска Златна рукавица који је окупио боксерску елиту у овом узрасту одржан је од 14. до 18. септембра 2022. у организацији Бокс клуба "Спартак" и Боксерског савеза Србије, а уз подршку Града Суботице и градског Спортског савеза и био је сјајна припрема као и велики тест за младе снаге бокса Светског првенства које ће бити одржано у Шпанији од 13. до 27. новембра ове године.


Финалним борбама, доделом трофеја и интонирањем химне “Боже правде” окончано је једно од најбољих и најцењенијих такмичења за јуниоре у боксерском свету.


За најбољу српску боксерку проглашена је Драгана Јовановић, најбоља страна боксерка


је Равина из Индије, најбоља техничарка Елина Базарова из Казхстана, најбољи такмичар освајач 40. Војвођанске рукавице у мушкој конкуренцији је Џамал Кулиев из Украјине, најбољи српски боксер је Марко Пижурица, најбољи страни боксер је Бакхтијар Анарбајев из Казхстана, најбољи техничар је Даулет Тулемисов из Казахстана. За најборбенији пар проглашени су: Манденгбам Јадумани Синг и Ансари Усман Мохд Султан из Индије.


Најбољи судија турнира је Стефан Цубалевски из Северне Македоније.


Главну награду освајачима у мушкој и женској конкуренцији је уручио градоначелник града Суботице Стеван Бакић, док су остале награде уручили Наташа Алексић - чланица Градског већа града Суботице за спорт и омладину, Дејан Вуковић - председник спортског савеза Града Суботице, Мирко Антељ - председник жирија и председник Бокс Клуба Спартак, Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин заједно са сарадницима испратио је све финалне мечеве.
4 views0 comments

Comments


bottom of page