top of page

РУСКИ "ЧЕЛИК" ГАСИЈЕЛ ОПИПАО ПУЛС БЕОГРАДА ПРЕД СУСРЕТ СА АМЕРИКАНЦЕМ

Професионални бокс, тешка категорија, Рус против Американца у српској престоници, борба која значи корак ближе борби за наслов шампиона света! За многе незамисливо, за нас реалност. Београд и Србија, аспект слободе и светлости! Спајају неспојиво, раширених руку дочекујују и испраћају сваког путника добронамерника.


Календарска 2022. донела је бројне недаће широм меридијана, сукобе, искључивост, органичења, суровост у свим порама друштва. Србија је наставила да пружа уточиште свим људима сатканим од доброте и љубави, посебно спортистима који само желе да се баве својим позивом и да остваре резултат којим ће заузети место у историји.


Нови светски спортски спектакл чији је домаћин српска престоница чека нас у сутон лета, 26. августа 2022. у Београду на води. У професионалном бокс мечу очи у очи наћи ће се бивши светски шампион у крузер верзији, Рус Мурат Гасијев и американац Карлос Велч.


Руски „челик“ који броји само 28 лета, носио је наслов шампиона планете, ИБФ титулу од 2016. до 2018. и ЊБА титулу 2018 у тешкој категорији до 90,7 кг. Од октобра 2021. рангиран је као девети најбољи активни тешкаш на свету са скором (28-1, 21 КО). Гасијев се није такмичио од јула 2021, када је у Москви зауставио Немца Михаела Валиша већ у трећој рунди. Рус је једини пораз у каријери доживео у јулу 2018. у финалу Светске боксерске суперсерије (ВБСС), изгубивши једногласном одлуком од непораженог Украјинца Александра Усика, који је после турнира постао апсолутни шампион света.


Американац Карлос Велч (21-2-1, 18 КО) има 42 године, његов деби у професионалном рингу датира из октобра 2017. Такмичарски је активан током целе сезоне, што говори чињеница да у једној сезони има и до шест мечева, борећи се највише у Колумбији и Панами. Велч је последњи пут изгубио у априлу 2018. и од тада је победио у 19 борби.


Небројано пута српска престоница показала је и доказала целом свету да се под нашим небеским сводом живи слободно, да брзо и успешно решавамо за друге нерешиво, да наш дух и срца знају за добро, искрено и храбро.


„ Спорт је међу првим на листи таквих примера, спорт је наш шампионски потпис од којег стрепе противници и коме се диви цео свет. И када се цела планета затворила услед пандемије изазване вирусом корона, када је стављен катанац на највеће спортске догађаје наша земља је преузела бреме организације смотри најбољих спортиста света у мноштву спортова. Међу њима је било и Првенство света у боксу за сениоре 2021. којим се поносимо, у коме се угостили преко 2000 боксера и чланова њихових тимова и који су из нашег Београда отишли пуни прелепих успомена, утисака, емоција, задовољства гостопримством које су доживели од стране нас. Нова посластица свих љубитеља племените вештине куца на наша врата, Београд на води, 26. август и судар титана Гасијева и Велча, Руса и Американца“ – рекао је спортски директор Боксерског савеза Србије Мане Марчета.
5 views0 comments

Comentários


bottom of page