top of page

Радовановићева и Јовановић освајачи 64. Златне рукавице

Окићени златним медаљама одмарширали на заслужени одмор, гласи кратак резиме учинка српских репрезентативаца на последњем такмичењу у 2021. Такмичење на које је српски бокс изузетно поносан, “Златна рукавица” у њеном 64. издању финалним окршајима и бриљантим наступима репрезетативаца наше земље како у мушкој тако и женској конкуренцији, спуштена је завеса на сезону племените вешине у 2021. у Србији. Кроз халу Лагатор, бастион бокса Подриња и Лознице у четири дана такмичења у оквиру “Златне рукавице” промарширало је 150 актера бокса, од тога кроз ринг 90 такмичара, који су стигли из 17 земаља. Полуфинални и финални мечеви преношени су уживо на ТВ Арена Фигхт.


Српски боксери и боксерке за крај изузетне такмичарске 2021. године у којој су имали броја што међународна што домаћа такмичења, изазове са којима се никада пре тога нису срели, од Олимпијских игара до Светског првенства за мушкарце у београдској Арени, преко европских такмичења, домаће и регионалне лиге, показали су и у Лозници да их шампионски дух, мотивација и жеља за тријумфом Србије никада не напушта.

Из спортског храма крај Дрине винули су се нови шампиони “Златне рукавице” у лику и делу српских репрезентативаца Ненада Јовановића и Нине Радовановић. У финалној борби Јовановић је савладао Руса Сергеја Зубкова, док је Радовановићева у завршници овог престижног такмичлења била боља од Златиславе Чуканове из Бугарске. Пехаре и извајане златне рукавице су им уручили легендарни бокс шампион Мирко Пузовић и освајач бронзане медаље за Србију на недавном шампионату света у Београду Владимир Мирончиков.

“Финални меч је био онако како сам ја планирала да се одвија, ушла сам доста фокусирана у односу на претходни меч. У трећој рунди сам показала на ком сам нивоу, колико је рада уложено и да је та трећа рунда приказала мене у мом најбољем издању. Можда је било превише мечева у овој 2021, али исписали смо се из ове сезоне онако како сам ја замишљала и улазимо у следећу годину са једним добрим предзнањем за једну медаљу, Боже здравља, на неком већем такмичењу као што је Европско или Светско првенство. Можете да ме сматрате озбиљним конкурентом за једну од медаља са тих великих такмичења која нам долазе у 2022. Сви знамо колико је комликовано доћи до медаље јер зависи од много фактора, али сигурно ћу бити врхунски спремна и сигурно ћете гледати врхунски бокс, то је оно што обећавам, али верујем и у медаљу” – закључила је за крај сезоне репрезентативка Србије Нина Радовановић нова шампионка “Златне рукавице” и представница Србије на ОИ у Токију у години која броји последње календарске дане.

За најбољег домаћег боксера проглашен је Садам Магомедов, а најбоља домаћа боксерка је Милена Матовић. Најбољи техничар турнира је Назиф Назиф (Србија), Андјом Агејев (Русија) је најбољи страни такмичар, за најборбенији пар проглашени су Тамир Галанов (Србија) и Кирен Мекдоналд (Енглеска). Најбоља техничарка је Бугарка Мелис Јонузова, најборбенији женски пар је Милена Матовић и Исрак Шаиб (Алжир), а најбоља страна такмичарка је Алжирка Имане Келиф. Њима су награде уручили легенде бокса Миливоје Лабудовић и Фазлија Шаћировић.

Златне медаље за Србију освојили су мушкарци Омер Аметовић, Тикир Галанов, Сејди Назиф, Ненад Јовановић, Алекса Марковић и Садам Магомедов, односно девојке Нина Радовановић, Сандра Маран, Јелена Зекић, Наталија Шадрина и Милена Матовић.

Специјална признања добили су легендарни боксер Мујо Бајровић, главни уредник канала „Арена Фигхт“ Славиша Чуровић, директор БСС за регионалну сарадњу Александар Рисимић и две легенде лозничког бокса Раша Бојанић и Драган Дурунга Васиљевић. За најбољег домаћег судију проглашена је Марија Петковић, а најбољи страни страни арбитар је Молдавац Валери Пастухов.

Уз легенде бокса и представнике клубова, гост на финалу био је и министар унутрашњих послова Александар Вулин, уз кога је био и Владимир Илић, помоћник министра задужен за људске ресурсе у МУП.

Сезона 2021. која ће заувек остати уписана као једна од најзахтевнијих, најизазовнијих, али такмичарски и резултатски изузетна за српски бокса овим је званично окончана. Председник БСС Ненад Боровчанин са својим тимом већ прави велике планове за наредну годину.2 views0 comments

Kommentarer


bottom of page