top of page

Раднички против Радничког у Крагујевцу

4. коло Боксерске лиге Србије

Сезона 2018. на бокс сцени Србије завршава се четвртим колом Боксерске лиге Србије која нам доноси судар Радничког и Радничког. У Крагујевцу ћемо гледати дерби последњег кола Лиге у 2018. у коме ће 28. децембра рукавице укрстити као домаћин БК Раднички (Крагујевац) и гостујући тим БК Раднички (Београд), уз директан ТВ пренос на ТВ Арена, са почетком од 19 часова. Очекује се пуна хала, као што је био случај у свим досадашњим дерби сусретима Боксерске лиге Србије која се након вишегодишње паузе вратила на боксерску мапу наше земље и одмах почела да жари и пали, унела је енергију која је недостајала и била преко потребна за оживљавање племенитог спорта на нашем поднебљу.

“Боксујемо пред домаћом публиком после дуго година, што је велики мотив за целу нашу екипу. Вредно смо тренирали и веома спремно дочекујемо Београђане. Верујем у себе, али ћу завршну реч дати у рингу” – каже Дејан Дашић, боксер БК Раднички Крагујевац. Крсташи најављују бескомпромисну борбу као и једна од главних перјаница овог клуба – Никола Јовановић: “ Идемо у Крагујевац по бодове, а ја сам спремнији него икад и очекујем победу без обзира ко ми буде противник”

Боксерска лига је дуго очекивано такмичење за све љубитеље племените вештине, али и свих оних који воле спортске спектакле. Шест клубова окупило је најбоље боксере Србије који одмеравају снаге у осам тежинских категорија. Спортске дворане су поново пуне као у златно доба бокса на нашим просторима, кале се нови шампиони, борци које ћемо у будућности звати творцима ренесансе бокса у Србији. Екипни шампион биће познат у мају када је планиран завршетак Боксерске Лиге Србије.

У преосталим мечевима 4. кола (29. децембра) састаће се: БК Наиссус (Ниш) – БК Лозница, БК Војводина (Нови Сад) – БК Металац (Ваљево).


3 views0 comments

Comments


bottom of page