top of page

Пријем чланова БСС у Скупштини града поводом турнира „Београдски победник – Меморијал Бр


Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић примио је данас делегацију Боксерског савеза Србије (БСС) на челу са председником Ненадом Боровчанином и изразио задовољство што ће на престојећи 57. турнир „Београдски победник – Меморијал Бранко Пешић“ доћи боксерска елита Европе.


„Припадам млађој генерацији која не памти најславније дане бокса, али сам одрастао на сјајним причама о боксерским успесима. И зато у времену које следи дугујемо више помоћи боксу да се врати на старе стазе славе и да нас поново обрадује олимпијском медаљом, ако не у Токију, онда у Паризу“, рекао је Никодијевић.

Он је додао да је са Боровчанином разговарао да се у Београду створе бољи услови за тренинг, да се направи њихов београдски кутак и да се деца баве боксом.

„Сигуран сам да талента и потенцијала имамо, ако не више, бар онолико колико имају они који сад освајају медаље“ истакао је Никодијевић и подсетио да је „Београдски победник“ установио некадашњи градоначелник Бранко Пешић, по коме сада турнир носи име.

„Пешић је један од најпознатијих Београђана 20. века, био је велики љубитељ бокса, основао је овај турнир и сада је прилика да поново пошаљемо лепу слику у свет. Ми смо у последњих 10 година имали овде преко 100 великих догађаја, а сигуран сам да ће тако бити и сада. Верујем да почиње нова ера када је у питању боксерски спорт у Београду и Србији“, поручио је Никодијевић.

Боровчанин се захвалио на пријему и истакао да у Београд докази боксерска елита.

‘Победник постаје један од најјачих у Европи, окупља се боксерка елита, биће велики тест за наше боксере, који ће сигуран сам дати све од себе и надам се да ће неко од њих подићи трофеј“, рекао је први човек БСС.

Он се захвалио Граду на подршци да се изгради београдски тренажни центар.

„Хвала на подршци, једино још немамо подршку министарства спорта, али имамо подршку председника државе који нам је омогућио спонзоре и надам се да ћемо ускоро поново освајати медаље на великим такмичењима. Бокс је спорт витешки, огледало нације и не би узалуд Путин, Меркелова, Макрон, краљица Елизабета посећивали своје боксере. Бокс се боксује, очи у очи и зато је посебно занимљив“, рекао је Боровчанин.

Репрезентативци Сандро Полетан и Владан Бабић истакли су да су вредно радили, да ће на турниру дати све од себе, да задатак није лак, али да верују у одличне резултате и позвали публику да их подрже.

Меморијал Бранко Пешић – Београдски победник 2019″ , одржаће од 16. до 20. априла. Квалификације су у „Пинкију“, а финале у дворани „Шумице“.

Публици ће се представити 169 боксера и боксерки из 20 земаља света.

Главни покровитељ ове манифестације је Град Београд, а генерални спонзор је Телеком Србија.


2 views0 comments

Comments


bottom of page