top of page

ПРЕДСЕДНИК БОКСЕРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ИЗВРШНОМ ОДБОРУ EUBC

Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије, на Генералној скупштине EUBC изабран је за члана Извршног одбора Европске боксерске конфедерације. Тим поводом Боровчанин је изјавио да је велика част што је изабран у Извршни одбор Европске боксерске конфедерације на Скупштини у Москви.

„На овај начин Србија ће дати свој допринос развоју бокса у Европи, модернизацији, већој заштити боксера и боксерки, васпитној улози бокса, регионалној сарадњи и свему ономе што спорт носи кроз олимпијске вредности“, рекао је Боровчанин у Москви.

Он је захвалио свима који су га подржали, пре свега Руској боксерској федерацији, на предлогу и подршци, као и земљама бивше Југославије.

„Показали смо јединство и доказали да кроз спорт заједно на међународној сцени можемо бити само јачи, а тако верујем и у другим друштвеним областима“, рекао је Боровчанин.

Додао је да је боравак у Москви био прилика и да се финализује договор с Руским савезом око изградње Боксерског центра у Србији.

„Видео сам већ идејно решење, очекујем да у другој половини марта буде готов у потпуности пројекат. Потом прелазимо на бирање локације, верујем да ћемо то лако урадити у сарадњи с државом, а нашој братској федерацији смо изузетно захвални на једној таквој донацији која ће итекако имати значај за развој српског бокса у будућности“, поручио је Боровчанин.


1 view0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page