top of page

ОДРЖАНО ЗВАНИЧНО ВАГАЊЕ БОКСЕРА ЗА СПЕКТАКЛ БЕОГРАДА НА ВОДИ

Повратак светског бокса у Београд


Бројимо ситно до почетка великог бокс спектакла у Београду који ће бити одржан у прелепом амбијенту комплекса Београд на води, на платоу иза Геозавода 26.08.2022. са почетком од 19:30 часова. Организатор ове бокс манифестације је Боксерски савез Србије и компанија Патриот.


За све љубитеље племените вештине припремљено је девет борби врхунских мајстора ринга, а као посластица биће последња борба вечери у 12 рунди у којој ће снаге одмерити 28- годишњи прекаљени и резултатски доказани ас профи ринга Рус Мурат Гасијев који је носио наслов шампиона планете, ИБФ титулу од 2016. до 2018. и ЊБА титулу 2018 у тешкој категорији до 90,7 кг и неустрашиви Американац, 42 – годишњи Карлос Велч (21-2-1, 18 КО) који је у последње четири године нанизао 19 мечева и исто толико победа.


Пре њих у ринг ће изаћи и показати сву своју снагу и знање пледаја српских бокс асова, као и њихових ривала који стижу са свих страна меридијана. Београд, Србија и свет путем малих ТВ екрана имаће прилику да на делу види златног српског боксера са Европског шампионата 2022. Артјома Агејева, шампиона Београдског победника 2022. Јован Николић, најбољег српског професионалног боксера у полутешкој категорији Марка Николића, капитена српске бокс репрезентације, супертешкаша Владан Бабић…


Званично мерење боксера, учесника спектакуларне професионалне бокс ноћи у Београду одржано је у ТЦ Галерија (Београд на води).


У главном граду Србије бокс спектакл који ће бити одржан 26. августа 2022, уз директан ТВ пренос на ТВ Арена и бесплатан улаз, свим актерима мечева донеће нове бодове за балканску, европску, односно светску ранг листу.


Након званичног мерења боксери истакли да су спремни да пруже партије за памћење.


“Обећавају да се неће штедети за тријумф, биће немилосрдна борба и нека победи ко буде бољи. Сви љубилтељи бокса на нашим просторима заслужили су да уживају у једној врхунској профи бокс манифестацији, у квалитетним борбама, боксерима, размени енергије уз максималну мотивацију и жар за победом који овај спорт и краси и раздваја од свега другог. Дуго у нашем главном граду није било бокс манифестација овог ранга и нивоа, деценијама на нашој сцени нисмо имали светског шампиона калибра Гасијева који ће повратак у светске висине тражити управо у нашем Београду којим је и он очаран и из којег жели да оде са 30 победом у каријери која ће му донети нове поене и приближити га борби за повратак шампионских појасева” – рекао је спортски директор Боксерског савеза Србије Мане Марчета.


Уводне борбе: Милосав Савић – Милош Терзић (до 86 кг), Ненад Јовановић – Назиф Сејди (64кг), Марко Николић – Мајкл Обин (82кг), Владан Бабић - Дражан Јањанин (+91), Јован Николић – Петар Стошић (75кг), Давид Џукаев – Ондреј Будера (79кг), Асламбек Идигов – Абрахам Габриел Буонариго (77 кг), Артем Агејев – Диего Адриан Марочи (79 кг),Главна борба: Мурат Гасијев – Карлос Велч (+91 кг)

1 view0 comments

Comments


bottom of page