top of page

НОВИ ПАЗАР ШАМПИОН БОКСЕРСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

Снага долази из куће, од главе. Бити јак на међународној сцени, значи несаломивост на домаћем терену иза којег стоји велики рад, воља и храброст. Резултат свега је сјајна домаћа бокс Лига, која је темељ за брушење асова који ће нас представљати на највећим такмичењима широм меридијана. Боксерка лига Србије окупила је у овој сезони мноштво клубова, боксера, тренера, тимова који су имали исти циљ, освајање шампионата. На крају свих битки наслов шампиона отишао је на адресу БК Нови Пазар.


Боксерски савез Србије сјајно је организовао домаћу Лигу 2021/22, а Нови Пазар је потврдио да је ојачао и да има одличне такмичаре у свим узрасним категоријама. Хала Пендик била је поприште одличних борби и последњег кола, а домаћи боксери надахнути великом подршком навијача са трибина корачали су до трона.


Мечеве су испратили председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин, градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац, директор Установе за спорт Нови Пазар и многобројни спортски радници. Градоначелник Бишевац уручио је Ненаду Боровчанину, плакету за допринос у развоју бокса. Велико славље домаћина кренуло је када је победнички пехар дошао у руке Селвер Лекпека, директора БК Нови Пазар, који је радост поделио са такмичарима свог клуба, као и бројним навијачима и поклоницима племените вештине у овом граду познатом по врхунским спортистима, међу којима и боксерима.


БСС је на предлог председника Републике Србије Александра Вучића поклонио нови боксерски ринг граду Новом Пазару.


“Ово је заиста велики тренутак за нас. Нови Пазар је град бокса, али никад у свом власништву није имао професионални ринг. Морам заиста да похвалим рад председника БСС Боровчанина, који је имао сјајну визију и који је дигао бокс до великих висина. Недавно су стигле и две медаље на сениорском Европском првенству, а резултати свих млађих репрезентативних селекција су сјајни - поручио је Нихат Бишевац, први човек Новог Пазара, некадашњи омладински првак велике Југославије.Председник БСС Боровчанин истакао је да је сјајна и олакшавајућа околност то што се на челу града Новог Пазара налази бивши шампион у овом спорту.


“Градоначелник Бишевац је сјајан домаћин, човек из спорта, човек који и сам има визију развоја спорта у овом граду и на остваривању те визије ради непрестано. Самим тим пре две године лако смо дошли до заједничких виђења развоја бокса у Новом Пазару када смо кренули у реализацију и дошли смо до овог дана када имамо једну од најбољих бокс сала у региону управо у овом граду, сјајне боксере, управу, стручни кадар који имају и велику подршку локалне самоуправе и Града. Освајањем домаће бокс Лиге БК Нови Пазар стекао је прилику да се такмичи од јесени у Регионалној бокс лиги еџ Југославије, односно западног Балкана, имамо и репрезентативце у омладинским и јуниорским селекцијама. Нови Пазар је град бокса” – закључио је Боровчанин.Награде за допринос развоја бокса у региону добили су и спортски директор БСС Мане Марчета и председник Боксерског савеза Шумадије и Поморавља Недељко Мандић.Јачати домаће тло, значи сејати златне темље из којих ће изаћи асови будућности и велике светске сцене. Велики рад, посвећеност и визија то је кључ успеха, то је оно што доноси жељени резултат и то је оно што су боксери Новог Пазара унели на пут током којег су ковали победнички трон.
4 views0 comments

Comentários


bottom of page