top of page

Млади српски боксери у Бањи Ковиљачи избрусили форму за прву етапу 2021.

Омладинска боксерска репрезентација Србије одрадила је тронедељне базичне припреме у Бањи Ковиљачи. Српски боксери су имали привилегију да брусе форму у чувеној краљевској бањи која је уједно и једна од највећих лековитих оаза наше земље ушушкана између реке Дрине и планине Гучево, под покровитељством МТС-а.

Након паузе коју су имали после Европских игара младих одржаних у Софији и празника који обележе сваки почетак календарске године, наши боксери су се упутили у Бању Ковиљачу где су под будним оком селектора Драгана Васиљевића Дуругне и тренера Ненада Васиљевића, Мира Митровића И Матоша Фромета свакодневно, два пута дневно, радили на подизању форме за све такмичарске изазове који их очекују на бокс сцени како и првој фази 2021. тако и током целе године. “Припреме су трајале 21 дан, биле су јаког интензитета, изузетно квалитетне, највише смо радили на снази и једним делом на техници, задовољни смо постигнутим резултатима. Окупили смо сву децу из Србије коју пратимо већ неколико година и која су показала таленат, квалитет, посвећеност задатку који су изабрали да им буде један од животних позива, а сигурно највећа професионална љубав, а то је племенита вештина. На припремама је учествовало 30 репрезентативаца, а ове базичне припреме су темељ за светска и европска такмичења која нам предстоје, Европско првенство за кадете у Ирској, затим омладинско европско у Будви крајем године, али пре свега очекује нас омладинско Светско првенство у Пољској за генерацију 2002. и 2003” – рекао је тренер наше омладинске бокс селекције Ненад Васиљевић.


На припремама су учествовали: Урош Милошевић, Страхиња Митровић, Стефан Чабаркапа, Матеја Петровски, Милан Станојевић, Сеад Икановић, Лука Ивић, Растко Симић, Дарко Ђукановић, Един Суљић, Индир Врачић, Сејди Назиф, Алмир Мемић, Немања Бирес, Марко Петрашевић, Стефан Цамовић, Машан Никчевић, Стефан Краснић, Борис Доведан, Дарио Томић, Омер Аметовић, Семиз Аличић, Адам Крстовић, Саво Стевановић, Никола Цветковић И Срђан Радаљац. “Учествовали смо на сјајно организованим припремама у Бањи Ковиљачи одакле сви одлазимо задовољни постигнутим и још више мотивисани за рад и наставак сезоне која ће бити обилна такмичењима и захтеваће од свих нас топ спремност. Одрадили смо 21 дан базичних припрема које су нам свима пријале не само везано за бокс, већ и кроз дружење и те заједничке тренутке које можес осетити и доживети са колегама на окупљању репрезентација и то су увек незаборавни и лепи дани који се касније дуго препричавају. Једва чекамо нове такмичарске изазове, верујем у боље и веће резултате него што смо до сада постигли” – закључио је млади репрезентативац Србије Пиња Аличић. Први тест у магичном четвероуглу наши омладинци имаће већ 18. фебруара када ће се у Београду одржати омладинска “Златна рукавица”. Протеклог викенда младе снаге српског бокса обишао је и председник Боксерког савеза Србије Ненад Боровчанин у пратњи својих сарадника и лично се уверио у посвећеност, велики рад и мотивисаност младих српских репрезентативаца коју су показали на припремама у оази здравља, Бањи Ковиљачи.


1 view0 comments

Comments


bottom of page