top of page

Мирончиков жели нови победу – Србија на Америку у полуфиналу

Српски репрезентативац, 23 – годишњи Владимир Мирончиков бориће се у срцу београдске Арене за пласман у финале 21. Светског превнства у олимпијском боксу чији је домаћин наша престоница. У полуфиналу које је на програму 4. новембра 2021. Владимир ће у категорији до 80 килограма наступити у мечу под редним бројем 10 у другој сесији која стартује од 18 часова, за противника ће имати Американца Мирончиков је Србији донео огромну радост пласманом међу четири најбоља боксера на планети чиме је обезбедио сигурну бронзу и медаљу за нашу земљу на коју се чекало дугих 26 година. Победе над првацима Турске и Казахстана показале су да има снагу за и више од бронзане медаље која му је осигурана. Шансу за пласман у финале Владимир ће тражити у четвртак увече око 20.00 и то против најбољег такмичара Сједињених Америчких држава.

“Срећан сам што ћу бити уписан у историју српског спорта. Ипак, сам се да нећу стати на овоме и да ћу сутра ношен препуном двораном победити и Американца” – истакао је Владимир Мирончиков.

Наш ас којег одликује сјајан стил бокса, који навијачи воле, прокоментарисао је и домаћу публику.

“Заиста је нешто посебно када у току меча готово стално чујете силна скандирања Владимир, Владимир. А онда у наставку Србија, Србија. Често слушам химну Србије и стварно се надам и даћу све од себе да је сви заједно слушамо и у финалу на победничком постољу после мог меча” – искрен је репрезентативац Србије.

Иначе ово Владимиру није прва медаља за Србију. У мају месецу у Загребу је предводио нашу репрезентацију на сениорској Балканијади. Убедљиво је победио све ривале и освојио златну медаљу. Тад је проглашен за најбољег такмичара целокупног балканског шампионата. Мирончиков је пласманом у полуфинале обезбедио и минималну новчану награду од 25.000 долара. Сребрна медаља вредна је 50.000, а злато 100.000 долара. Награде боксерима на СП у Београду обезбедила је АИБА.


0 views0 comments

コメント


bottom of page