top of page

Меморијал „Бранко Пешић“ Београдски победник

„Београдски победник“, међународни турнир дуге традиције, ове године одржава се 56-ти по реду. Турнир је сврстан у А категорију турнира према Светској боксерској Федерацији и у последњих десет година проглашаван је за најбоље организован турнир од стране Светске (АИБА) и Европске (ЕУБЦ) боксерске Федерације.

Од ове године носи назив по свом првом покровитељу, пасионираном обожаватељу бокса и најпознатијем градоначелнику Београда у историји – Бранку Пешићу. Ово је уједно и први Меморијал који носи име по легендарном градоначелнику Пешићу.

Учешће је најавило преко 80 боксера из 16 земаља, а подсећања ради, још увек нису завршене финалне пријаве ( рок је до 15. априла) те се очекује проширење листе и још земаља који ће учествовати. Земље које су пријавиле учешће и које долазе су: Бразил, Индија, Шкотска, Алжир, Молдавија, Македонија, Пољска, Чешка, Словачка, Немачка, Француска, Белгија, Грчка, Израел, Кореја.

На турниру могу наступати такмичари у узрасту елита у свим тежинским категоријама, а по први пут и жене у свим тежинским категоријама.

Долазак репрезентација се очекује 24. априла док борбе почињу од 25. па све до 28. априла, када је предвиђено велико финале са почетком у 19:00 часова. Све борбе ће се одвијати у храму борилачких спортова, у КСЦ ,,Пинки-Земун“. Главни покровитељ ове манифестације је град Београд, а генерални спонзор је Телеком Србија.

Селектор бокс селекције Србије Томислав Антељ послао је Боксерском савезу Србије шири списак такмичара који ће узети учешће на Меморијалу “Бранко Пешић – Београдски победник“ где ће бранити боје наше земље, а припреме за ово такмичење почињу већ 16.априла 2018. године.

Најпознатији освајачи такмичења „Београдски победник“ су: Светомир Белић, Звонко Вујинин, Тадија Качар, Азиз Салиху, Сретен Мирковић, Пламен Јанков, Драгомир Вујковић, Анте Јосиповић, Иван Рибаћ.


4 views0 comments

Comments


bottom of page