top of page

Лозница домаћин 64. „Златне рукавице“

Лозница, град Вука Караџића, град хероја на Дрини, али и град бокса који је исклесао бројне шампионе овог спорта. Племенита вештина наставља силовито, енегрично, шампионски кроз 2021. у Србији. Након мноштва такмичења, од домаће, преко региналне лиге, до смотре најбољих боксера света у београдској Арени, завршни ударац, шлаг на јединствену сезону бокса у нашој земљи поставиће 64. „Златна рукавица“ чији домаћин ће бити управо Лозница. Од 13. до 19. децембра за “Златну рукавицу” под сводовима легендарне бокс хале Лагатор бориће се преко 100 боксера из великог броја земаља који ће нам стићи из разних делова света, почевши од комшија из Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Северне Македоије, до Кубе, Литваније, Молдавије, Казахстана, Русиј… Упркос свим недаћама које је са собом доноси пандемија вируса корона и омета нормалан живот свих становника наше планете, бокс наставља да живи И бори се за болеј сутра уз све мере предострожности када је у питању борба са овом опаком болешћу. Такмичење у Лозници ће бити одржано под строгим мерама заштите, уз стриктно придржавање епидемиолошких мера прописаних од Кризног штаба Владе Србије, а сви учесници ће бити тестирани.

Изузетно цењени међународни турнир са великом традицијом, наша „Златна рукавица” ове године биће богата учешћем српских бокс асова који су нас представљали на Светском првенству у Београду. Прошлогодишњи шампиона “Златне рукавице” је четвртфиналиста СП 2021, репрезентативац Србије Вахид Абасов. Међу онима који ће покушати да се домогну овог престижног трофеја у Лагатору биће и једна од највећих нада спрског бокса, бившђи јуниорски шампион Европе, вишеструки шампион Србије, 19 – годишњи Семиз Аличић за којег сви верују да ће се на Олимпијским играма у Паризу 2024. борити за медаљу Србији.

“Златна рукавица” биће најлепши завршетак 2021. године за све нас који смо кроз ову сезону ишли пуним темпом, радили константно, јако, силовито и борили се на више фронтова, на разним такмичењима, од којих нам је свакако најважније било Светско првенство у Београду. Арена и смотра најбољих боксера света заувек ће нам остати у срцу, без обзира на исходе мечева, јер то је нешто што се једном или ни једном доживи у каријери, да се код куће, на домаћем терену бориш за светски трон. Следи важно такмичење, прелепи турнир огромне традиције који ће бити одржан у Лозници, у граду клуба за који боксујем у домаћој и региналној Лиги, где очекујем И желим шампионски резултат. Уочи Светског првенства постао сам шампион Србије на појединачном првенству у Шапцу. У Београду на СП нисам освојио медаљу, али сам задовољан мојим наступима. Веома сам млад и моје време тек долази, пуно радим и корак по корак градим моју златну кулу. Боксерски савез Србије обезбедио је све што треба репрезентативцима Србије, атмосфера никада није била боља, на нама је само да радимо и идемо у нове победе. Једва чекам старт мечева у Лозници и верујем да ћу са златном медаљом завршити ову сјајну годину” – истакао је златни репрезенативац Србије Семиз Аличић.

Финале је на програму 19. децембра 2021. са почетком од 18 часова у хали Лагатор уз живи ТВ пренос на ТВ Арена Фигхт. Из спортске хале која је понос Подриња винуће се нови шампион такмичења на које је српски бокс веома поносан, наше “Златне рукавице”.


0 views0 comments

Comments


bottom of page