top of page

Лагатор спреман за Вардар

Култна спортска, боксерка хала у Подрињу, лознички Лагатор спреман је за нови окршај где ће у главним улогама бити мајстори племените вештине. У оквиру 5. кола Регионалне боксерске лиге еx-Yу чланица снаге ће одмерити боксери Лознице и гостујуће екипе Вардара.

Управо је сусрет ове две екипе 27. маја 2021. године у Скопљу отворио нову страницу бокса на простору бивше Југославије, јер је био стартни меч новоформиране боксерске Регионалне лиге. Српски тим у Скопље извојевао прву, историјску победу у новооформљеном такмичењу, а сада као лидер групе А дочекује драге госте из Северне Македоније.

Регионалну боксерску лигу, чији је идејни творац председник Републике Србије Александар Вучић, чини осам клубова из шест република бивше Југославије, данас самосталних држава: Црвена звезда Београд (Србија), Подгорица (Црна Гора), Марибор (Словенија), Витезови Загреб (Хрватска), Радник Бијељина (БиХ), Жељезничар Сарајево (БиХ), Вардар Скопље (Северна Македонија).

Сви мечеви 5. кола биће одржани до краја фебруара, а последње 6. коло уочи плеј офа (у коме ће се борити четири најбоље екипе групе А и Б) заказано је за март 2022. Регионална боксерка лига показала се као пун погодак у прогресији и повратку овог спорта на нашем поднебљу. Деценијама на маргинама, деценијама у сликама и сећањима на оно што је накда бокс био на Балкану, спортска сила.

„Не каже се без разлога уједињеним снагама можемо све, као појединци ништа или јако мало које опет не значи ништа. Регионална лига свима нама унела је нову енергију, жељу, вољу за напредак и рад. Жељни смо доказивања, одмеравања снага, али и дружења, поштовања једни других, што бокс заправо и чини оним што јесте, племенит. Следи нам јако важан меч против Вардара, код куће, у нашем Лагатору, победа нам доноси остатак на првом месту групе А чиме ћемо бити на корак од пласмана у плеј оф. Стигли смо свежи и никад спремнији са припрема које је на Златибору организовао Боксерски савез Србије. Наше амбиције су увек највеће и храбро идемо ка остварењу онога што смо зацртали. Спреман сам за победу пред најбољом публиком“ – рекао је млада нада легендарне лозничке бокс школе Растко Симић.

Мечеви између Лознице и Вардара на програму су 10. фебруара 2022. од 19 часова уз директан ТВ пренос на ТВ Арена Фигхт.


6 views0 comments

Comments


bottom of page