top of page

КРЕЋЕ БИТКА СРПСКИХ ДАМА ЗА ПРВУ ЖЕНСКУ МЕДАЉУ СРБИЈИ ИКАДА!

Максимално спремне, са високим амбицијама и јасним циљевима чланице женске српске бокс селекције улазе у шампионат Старог континента 2022. који ће у Медитеранском спортском центру у Будви од 14. до 22. октобра окупити елиту женског бокса Европе.


У окршају за медаље учествоваће освајачице златних медаља на Олимпијским играма, као и првенствима Света и Европе, а међу њима за победничко постоље бориће се и шест српских дама: конкуренција до 50кг Снежана Шиљковић, 54кг Јелена Зекић, 60кг Наталиа Шадрина, 63кг Милена Матовић, 66кг Јелена Јањићијевић, 70кг Александра Рапаић.


Српске боксерке свесне су задатка који је пред њима, који нико до сада никада није успео да реши, а то је освајање медаље са једног од три највећа такмичења у каријери једне боксерке, а то су Европско, Светско првенство и Олимпијске игре. Србија никада до сада није имала даму на победничком постољу, ово је велика и сјајна прилика за наше грације у рукавицама да промене ток историје, да отворе нове златне странице у српском боксу.


Жреб за Првенство Европе у женском боксу на програму је 12. октобра када ће бити познате и противнице српских репрезентативки, елиминационе борбе почињу у четвртак 14. октобра у црногоској приморској лепотици Будви.


Селектор женске селекције Србије Марко Тубић, са тренерима Стефаном Хубертом и Венков Мунком протекле недеље одрарили су завршни део припрема са српским боксеркама на кампу у Будви.


Атмосфера у тиму је сјајна и сви са нестрпљењем очекују почетак.


“Увек се надамо добром жребу који ће нам донети то да на старту избегнемо најбоље ривалке. Ипак, на оваквим такмичењима свака девојка је максимално спремна какву год она има биографију иза себе, свака дође на ово такмичење са истим мислима и жаром, а то је медаља. Победа на старту улива додатно самопоуздање, а онда ако хоћете до финала, нема калкулација, све морате победити. Имамо девојке које су спремне, младе су, али у каријери имају већ пуно победа, медаља са разних међународних такмичења, јуниорских европских шампионата. Први циљ код свих је улазак у четвртфинале, након тога је све отворено. Оно што знам и могу да потврдим, то је да је свака од ових девојака изузетно спремна, мотивисана и жели да за Србију постигне што већи успех” - поручио је Марко Тубић, селектор женске сениорске репрезентације Србије.
3 views0 comments

Comments


bottom of page