top of page

Кремлев и Боровчанин положили венац жртвама у Другом светском рату

Председник АИБА Умар Кремлев и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин одали су пошту настрадалима и положили цвеће на Споменик жртвама геноцида у Другом светском рату. Церемонија је одржана у оквиру комплекса некадашњег концентрационог логора на Старом сајмишту у Београду.

Председник АИБА господин Кремлев борави у Београду, где је заједно са председником БСС домаћин Светског првенства у боксу АИБА за мушкарце 2021, које је у завршној фази. Мисија бокса коју пропагирају оба председника је учење самоконтроли, посвећености, дисциплини и одлучности. Бокс мења човека, рађа самопоштовање, као и поштовање према другима.

„Увек треба указивати на грешке и тежити да их исправимо. Морамо да радимо на спречавању погрешних ствари, а бокс је једно од оруђа које гради тај чисти свет где влада храброст, толеранција, доследност, поштење, поштовање, гради карактер здраве особе, шампиона“ – тврди Кремлев.
„Данас смо одали пошту свим жртвама Другог светског рата, то је нешто на шта морамо стално да указујемо и учимо генерације да је ово једна од највећих трагедија човечанства која се догодила и која се никада не сме поновити. А ми, боксери и наш спорт, увек ћемо се борити против таквих пошасти друштва“ – додао је председник АИБА.


2 views0 comments

Comments


bottom of page