top of page

Конференцијом у Београду најављен старт Боксерске лиге Србије 2018/19

Српски бокс је у великој експанзији! И док се репрезентативци, како сениори, тако и јуниори, враћају кући окићени свеже искованим медаљама, на домаћем терену тек се захутавају велике приче из ринга које ће нам изнедрити Боксерка лига Србије.

Надахнути и инспирисани за највише циљеве, најбољи боксери Србије крећу у лигашко бокс такмичење које стартује дербијем И кола, 18. октобра 2018. у Ваљеву када ће се сударити екипа домаћег Металца и традиционалног љутог ривала из Лознице.

Мечеве ће у директном телевизијском преносу емитовати ТВ Арена, као и сваки дерби наредних десет кола колико је планирано за двокружни систем лиге. Остали мечеви И Кола Боксерске

Лиге 2018/19 су:

Ниш: БК “Наиссус” Ниш вс БК “Раднички “ Београд

Нови Сад: БК “Војводина” вс БК “Раднички” Крагујевац

Боксерска лига Србије најављена је конференцијом за медије која је одржана у ТЦ Рајићева у Београду (бутик Ранццо) где су се медијима представили млади асови српског бокса, међу којима и Ђорђе Бујишић који је недавно освојио сребро на елитном такмичењу „Златни појас“ у Румунији.

„Након 15 година лигашко такмичење угледаће светлост дана на радост нас љубитеља племените вештине, како боксера, боксерских радника, тако и свих поклоника овог спорта. Шест клубова окупило је најбоље боксере Србије који ће одмерити снаге у осам тежинских категорија, док ће се Екипни шампион знати у мају када је планиран завршетак Боксерске лиге Србије. Задовољство да отворе ову лепу бокс причу имају боксери Металца из Ваљева и њихови гости из Лознице. Крећемо спектаклом, а верујемо да ће тако бити и на крају овог лигашког такмичења. Жар, енергија, и жеља за победом су огромни међу свим боксерима, што нам гарантује и сјајне борбе, високи ниво бокса и партије које ће донети ужитак публици, како оној која буде уживо пратила мечеве, тако и свима који буду пратили мечеве преко малих ТВ екрана на ТВ Арена. Боксерка лига Србије 2018/19 представиће нам младе снаге бокса наше земље, момке који крче своје бокс горе на путу ка највишим циљевима, како на домаћој, тако и међународној сцени. Уживајмо у чарима овог спорта“– рекао је директор Боксерске Лиге Србије Никола Милинковић.

Конференцији су присуствовали и млади асови бокса Србије, актери будућих лигашких окршаја: Петар Стошић ( БК Наиссус, Ниш), Ђорђе Бујишић (БК Раднички, Београд), Стефан Панић (БК Лозница), Алекса Митић (БК Наиссус, Ниш), Вељко Глигорић (БК Војводина, Нови Сад) и Слободан Јовановић (БК Раднички, Крагујевац).

„Боксерска лига нас је све мотивисала. Озбиљно се припремамо да докажемо снагу и квалитет, озбиљно радимо на томе да дођемо до зацртаног циља, а то је освајање титуле Екипног шампиона Србије. Спремни смо и једва чекамо да мечеви крену, да проради адреналин. У овој Лиги знамо сви нема слабих бораца, сви смо сјајни ударачи, у форми смо, обећавамо сјајне борбе које ће се дуго препричавати међу љубитељима бокса“ – рекао је нишки боксерски ас Петар Стошић (БК Наиссус).6 views0 comments

Kommentarer

Kunne ikke indlæse kommentarer
Det ser ud til, at der var et teknisk problem. Prøv at oprette forbindelse igen eller opdatere siden.
bottom of page