top of page

ЗЛАТНА МЕДАЉА И НАЈБОЉИ БОКСЕР - СУПЕРТЕШКАШ БАБИЋ ПО ШРСТИ ПУТ ШАМПИОН СРБИЈЕ

Град зеленила, Сомбор који је познат и по томе што је изнедрио бројне врхунске спортисте наше земље, исковао је нове бокс шампионе у конкуренцији сениора, овај пут за такмичарску 2022. годину. Појединачно првенство Србије 2022. које је окупило 56 боксера из 27 клубова најбољих такмичара које наша земља има од мува и бантам категорије до супертешке у мушкој конкуренцији завршено је сјајним финалима у коме смо видели пуно квалитетних мечева и херојских издања актера у рингу.


У спортској хали Мостонга у финалној вечери шампионата државе коме је домаћин био Боксерски савез Србије, БК Сомбор и Град Сомбор и која је била уживо преношена на ТВ Арена фигхт одржано је десет борби у исто толико тежинских категорија.


Власници наслова шампиона Србије за 2022. као и златних одличја постали су: Раде Јоксимовић, Назиф Сејди, Алексеј Сендрик, Џејлан Тоскић, Игор Рогић, Алмир Мемић, Ахмед Маврић, Слободан Јовановић, Милосав Савић и Владан Бабић.


Наслов најбољег боксера Појединачног првенства Србије 2022. понео је супертешкаш, члан БК Партизан Владан Бабић који је до тријумфа у финалу над боксерком ТК Црвена звезда Александром Манићем стигао судијским прекидом у у другој рунди. Ово је шести наслов шампиона Србије за сениоре српског капетена Бабића. За најбољи и најборбенији пар проглашени су Раде Јоксимовић (Сомбор) и Лазар Пантић (Витез, Ниш) који су одмерили снаге у категорији до 57 кг И у коме је до победе стигао боксер из града домаћина овог такмичења. За најбољег техничара проглашен је у лакој категорији (до 60 кг) Назиф Сејди (Сомбор) савладавши Вељка Глигоријевића (Спратак, Суботица) 5:0.


У полувелтер катеогрији (до 63,5 кг) без борбе Алексеј Сендрик (Црвена звезда, Београд) дошао је до злата, сусрет је предао Стефан Филиповић (Југбоксин, Лесковац). Најсјајније одличје засијало је И на грудима Џејлана Тоскића (Данди, Нови Пазар) у велтер категорији (67 кг) прекидом судије у финалу у првој рунди против Николе Лазаревића (Наисус, Ниш). У полусредњој категорији (до 71 кг) партизановац Игор Рогић попео се на победничко постоље савладавши Александра Шерифовића (Гоша, Смедеревска Паланка) 5:0. Судар у средњој категорији (75 кг) између Алмира Мемича (Миџ, Пријепоље) и Сандра Полетана (Црвена звзеда, Београд) није се догодио јер је меч без борбе предао Полетан. Полутешка категорија (80 кг) измедрила је борбу Ахмеда Маврића (Нови Пазар) И Бојана Станојловића (Сомбор), злато је освојио Маврић резултатом 5:0. Судар крузераша (86 кг) између Слободана Јовановића (Лукач, Крагујевац) и Алексе Марковића (Црвена звезда, Београд) након велике борбе припао је Јовановичу 4:1.


Тешка категорија (до 91 кг) донела је окршај Тадије Николовског (Блокови, Београд) и Милисава Савића (Партизан, Београд), а победу је однео члан црнобелих Савић резултатом 5:0. На крају финалне вечери уследила је битка супертешке категорије (+91 кг) где је капитен репрезентације Србије Владан Бабић уписао још један тријумф, овај пут над Александром Манићем (Црвена звезда) прекидом судије у другој рунди чиме је фантастична бокс ноћ у Сомбору и Појединачно првенство Србије 2022. завршено.
5 views0 comments

Comments


bottom of page