top of page

Звезда обасјала Београд на води

Племенита вештина, бриљанта партија 1. кола Регионалне Лиге и црвенобели тријумф са погледом на грандиозни комплекс Београд на води. Бокс је још једном показао да је другачији, да има своју причу која се разликује од свих осталих, која има свој јединствен печат и не одступа од својих постулата џентлменства. Атрактивност и моћ племените вештине не долази сама од себе, саткана је од рада, одрицања, одсуства страха и на крају загрљај љутих ривала који чини овај спорт величанствним. Кроз поглед на овакву призму стартовала је боксерска Регионална Лига еx-Yу земаља на коју се чекало деценијама и која је окупила клубове од Вардара па до Триглава.

Након премијерног меча који је у Скопљу угостио домаћи тим Вардара и гостујућег из Лознице и у комеје до славља стигао српски тим резултатом 14:6, исти резултат поновио се и у наредна два сусрета, најпре у Сарајеву где је Жељезничар савладао Подгорицу 14:6, сада и у српској престоници где је Црвена звезда савладала госте из Словеније, екипу Марибора 14:6. Прво коло Регионалне Лиге биће заокружено након меча који следи у Загребу и где ће домаћа екипа угостити тим Радника из Бијељине.

У Београду смо имали прилику да видимо несвакидашњи спектакл, бокс меч на отвореном, у фантастичном амбијнету, што је публика могла да види путем малих ТВ екрана на ТВ Арена 1. Иако је сусрет одржан на отвореном, навијачи нису присуствовали и испоштоване су све епидемиолоше мере.

Победу за Црвену звезду остварили су Момчило Јањић, Кристијан Јовановић, Немања Гавриловић, Ђејлан Тоскић, Сандро Полетан, Садам Мургамедов и Милутин Станковић.

Иако је резултат доста убедљив у корсит црвенобелих, представник Словеније потврдио је да има пуно талентованих бокесра и да ће у наставку Лиге сигурно бити незгодан ривал. Истичемо сјајан дуел Сандра Полетана и Един Сејдиновић који је обиловао сјајним ударцима са обе стране и бескпрекорном борбом оба борца, на крају, за нијансу бољи је био капитен Црвене звезде Полетан.

„Након одличних резултата у Супер Лиги Србије где смо једини непоражени клуб, сви ми који чинимо екипу Црвене звезде смо желели победу против Марибора и на тај начин сјајан старт и Регионалне Лиге. Меч са колегама из Словеније обележила је феноеманлна атмосфера, пре свега мислим на ринг на отвореном који је имао поглед на прелепи Београд на води, то је само додатно био мотив свима нама да пружимо максимум. Имао сам за ривала одличног Сајдиновића и сигуран сам да ће овај боксер, ако овако настави, имати одличну будућност у региону. Најважније је да сам упркос великој и беспоштедној борби остварио победу. Сада нам предстоји велики дерби са Партизаном у оквиру Боксерске Лиге Србије, а како чујем, уколико временски услови дозволе и он ће бити одржан на отвореном, на некој од лепих локација у Београду, што значи нови спектакл“ – закључио је капитен црвенобелих Полетан.


2 views0 comments

Comments


bottom of page