top of page

ЗА СВЕТСКУ ШАМПИОНКУ САРУ ЋИРКОВИЋ МИЛИОН НА ПРЕДЛОГ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА

Тиха, ненаметљива, радна и храбра. Ушла је у историју са 18 лета, покорила је Европу, а затим и планету. Девојка златне песнице, храброг срца, Сара Ћирковић је српска репрезентативка у боксу која на јединствен начин исписује историју овог спорта, а њен најновији успех биће награђен на предлог председника Републике Србије Александра Вучића са милион динара.

“Боксерски савез Србије захваљујући чврстој сарадњи са ТВ Арена спорт и компанијом МТС, на предлог председника Вучића уплатиће Сари милион динара и њеном тренеру Мирку Ждрали 500.000 динара за остварене резултате који је историјски за српски бокс. Иза Саре и Мирка су велики рад и велики резултати. Следе нови такмичарски изазови, освајање постављених циљева. Верујемо да ће као и увек до сада бити на висини задатка и остати верни својим постулатима, великом раду и вери у себе на путу који су изабрали, а то је пут шампиона “племените вештине” – каже председник БСС Ненад Боровчанин.


Сара Ћирковић низала је и ниже победе, медаље, трофеје. Сезона 2022. остаће заувек посебна у срцу младе српске бокс шампионке која је најпре на европском јуниорском шампионату оборила рекорд, донела је медаљу на коју се чекало 23 године и то у њеном стилу – златну.


Уследила је одбрана трона на јубиларној 40. јуниорској Златној рукавици за омладинце и омладинке у Суботици, а сада је у финалу такмичарске године освојила злато чија тежина је немерљива. Светско злато у конкуренцији јуниорки исковала је Сара у шпанском Бенидорму и тиме донела Србији медаљу за светске смотре, медаљу на коју се чекало 24 године, медаљу која је винула и на 16. место ранг листе најбољих боксерки света, листа која се рангира на основу њиховог учинка у каријери, листа на којој су бројне светске и олимпијске шампионке, сами крем женске светске бокс сцене.


Ћирковићева и њен тренер Мирко Ждрало, вредни и златни двојац српске бокс сцене, већ су зацртали нове циљеве. На реду је Светско првенство за сениорке 2023, борба за пласман на Олимпијске игре у Паризу 2024.


“Пресрећна сам и презадовољна, за овај успех највише је заслужан мој тренер Ждрало. Не могу рећи да нисам очекивала злато, јер кад смо кренули на пут у Бенидорм само нам је злато било у глави. Много смо радили и сматрам да смо заслужили злато. Меч финала је био јако добар, имала сам мали притисак јер је финале, али сам победила 5:0. Завршавам ову сезону без пораза. Покушаћу да се квалификујем на Олимпијске игре 2024, то ми је један од највећих циљева” – рекла је шампионка света Сара Ћирковић.


Сарин тренер Мирко Ждрало који је сво знање и љубав према боксу уткао у Сарин таленат презадовољан је издањем његове пуленке, српске репрезентативке Ћирковић.


“Сара је велики спориста, то је доказала на Европском првенству где је освојила злато и проглашена је за најбољу боксеру шампионата. Сада је и на Светском једногласно у свим борбама дошла до победа и освојила ново злато. Иако јако млада показала је да је један велики човек, у свом духу и карактеру, тренингу, односу према тренеру, према осталима у нашем клубу и репрезентацији. План је да одемо на Светски шампионат сениорки у Индији 2023. и да освојимо ново злато” – истакао је тренер Ждрало.
139 views0 comments

コメント


bottom of page